Jalur karéta api Kroya-Kutoarjo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jalur kereta api Kroya–Kutoarjo
Gombong. Sinds enkele maanden worden bij Kali-Kemit, in de omgeving van Gombong , Bestanddeelnr 14139.jpg
Foto bareng tentara Walanda jeung patugas kaséhatan ti Palang Mérah ngadagoan évakuasi tentara Républik. Gombong, 8 Agustus 1948.
Informasi
Status Beroperasi
Lokal Jawa Tengah
Stasion awal Kroya
Stasion ahir Kutoarjo
Jumlah stasion 15
Operasi
Dibuka 20 Juli 1887
Dipiboga ku Ditjen KA, Kemenhub RI
Operator PT Kereta Api Indonesia Daérah Operasi V Purwokerto
Karakter Rel lintas datar kalawan kasang tukang pagunungan
Data téhnis
Panjang jalur 76 km
Jumlah rél R54, R42
Lébar sepur 1.067 mm
Listrik -
Gancangna operasional 40 s.d. 90 km/jam
Titik pangluhurna +25 m (Ijo)

Jalur karéta api Kroya-Kutoarjo nyaéta jalur karéta api anu ngahubungkeun Stasion Kroya jeung Stasion Kutoarjo. Sakabéh jalur ieu aya di Daérah Operasi V Purwokerto. Di jalur ieu, aya torowongan Ijo anu lumayan panjang.

Ayeuna, jalur ieu keur dina pangwangunan jalur ganda pikeun ngarojong lalu lintas karéta api anu beuki padet.[1] Sakabéh jaliur geus mangrupa jalu ganda sarta geus dioperasikeun, iwal ti ségmén Tambak-Ijo-Gombong, ku sabab pangwangunan torowongan Ijo anu anyar can bérés sarta lila.

Daptar stasion jeung halteu[2][édit | édit sumber]

Katerangan:

  • Stasion gedé (kelas badag tipeu A/B/C) ditulis kandel.
  • Stasion manengah (kelas I/II) ditulis kandel-déngdék.
  • Stasion/halteu leutik (kelas III) ditulis biasa.
  • Stasion/halteu nu geus teu aktip ditulis déngdék

Kroya-Kebumén[édit | édit sumber]

Kebumén-Kutoarjo[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "KAI Berharap Jalur Kroya-Kutoarjo Bisa Segera Dioperasikan". Republika Online. Diakses tanggal 2020-04-14. 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


KA Galunggung Nagreg.jpg