Stasion Prembun

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Prembun
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun PRB.png
  • Singgetan: PRB
  • Nomor: 2032
Stasiun Prembun 2019.jpg
Stasion Prembun, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténKebumén
KacamatanPrembun
DésaPrembun
AlamatJalan Stasion Prembun
Kodeu pos54394
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+9 m
Perenahna[2]km 466+815 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta
LayananKA Bandara YIA sarta ngalayanan pasusulan antarkaréta api
(saheulaanan ngan ngalayanan panumpang anu turun).
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péron3 (hiji péron sisi jeung hiji péron pulo anu sarua-rua rada pendék)
Tipeu pasinyalan
  • Éléktrik tipeu Westinghouse Rail Systems Train Radio and Advanced Control (Westrace)[3](s.d. 2019)
  • Éléktrik tipeu Sinyal Interlocking Len-02 (2019-ayeuna)
Catetan suku: [4]

Stasion Prembun (PRB) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Prembun, Prembun, Kebumén. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +9 méter ieu aya di Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu boga opat jalur, kalawan jalur 2 jeung 3 anu jadi sepur lempengna. Stasion ieu mangrupa stasion pangwétanna di Kabupatén Kebumén.

Stasion ieu boga buruan anu lega. Tuluy, ornamén kai dina hateup stasion ogé masih kénéh asli tina jati. Ayeuna, émplasemén stasion geus dipasangan hateup. Mimitina, ieu stasion boga tilu jalur karéta api kalawan jalur 2 anu jadi sepur lempengna. Ngan ti saprak pangwangunan jalur ganda, jalurna nambahan jadi opat. Ayeuna, jalur 2 jadi sepur lempeng arah Kroya, sedengkeun jalur 3 sepur lempeng arah Kutoarjo.[4]

Stasion ieu ngan ngalayanan panumpang KA Bandara YIA anu turun.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Kereta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung. 
  4. a b Prasetya, S. (2014). "Prembun (PRB): Antik dengan Ornamen Lampu Handsign Kuno". Majalah KA 96: 11. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Kroya-Kutoarjo
Stasion saméméhna:
Stasion Kutowinangun
Stasion saenggeusna:
Stasion Butuh
Stasiun Selatan Bandung.jpg