Stasion Prembun

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Prembun

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun PRB.png
  • Singgetan: PRB
  • Nomor: 2032
Stasiun Prembun 2019.jpg
Stasion Prembun, 2019
LokasiJalan Stasion Prembun
Prembun, Prembun, Kebumén, Jawa Tengah, 54394
Indonésia
Luhur+9 m
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Letak ti pangkalkm 466+815 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta[1]
Jumlah péron3 (hiji péron sisi jeung hiji péron pulo anu sarua-rua rada pendék)
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
KA Bandara YIA sarta ngalayanan pasusulan antarkaréta api
(saheulaanan ngan ngalayanan panumpang anu turun).
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalan
  • Éléktrik tipeu Westinghouse Rail Systems Train Radio and Advanced Control (Westrace)[3](s.d. 2019)
  • Éléktrik tipeu Sinyal Interlocking Len-02 (2019-ayeuna)
Lokasi dina peta

Stasion Prembun (PRB) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Prembun, Prembun, Kebumén. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +9 méter ieu aya di Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu boga opat jalur, kalawan jalur 2 jeung 3 anu jadi sepur lempengna. Stasion ieu mangrupa stasion pangwétanna di Kabupatén Kebumén.

Stasion ieu boga buruan anu lega. Tuluy, ornamén kai dina hateup stasion ogé masih kénéh asli tina jati. Ayeuna, émplasemén stasion geus dipasangan hateup. Mimitina, ieu stasion boga tilu jalur karéta api kalawan jalur 2 anu jadi sepur lempengna. Ngan ti saprak pangwangunan jalur ganda, jalurna nambahan jadi opat. Ayeuna, jalur 2 jadi sepur lempeng arah Kroya, sedengkeun jalur 3 sepur lempeng arah Kutoarjo.[4]

Stasion ieu ngan ngalayanan panumpang KA Bandara YIA anu turun.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Kereta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung. 
  4. Prasetya, S. (2014). "Prembun (PRB): Antik dengan Ornamen Lampu Handsign Kuno". Majalah KA 96: 11. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Kroya-Kutoarjo
Stasion saméméhna:
Stasion Kutowinangun
Stasion saenggeusna:
Stasion Butuh