Stasion Kutowinangun

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Kutowinangun
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KWN.png
  • Singgetan: KWN
  • Nomor: 2032
Stasiun Kutowinangun 2019.jpg
Wangunan anyar Stasion Kutowinangun
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténKebumén
KacamatanKutowinangun
DésaKuwarisan
AlamatJalan Stasion Kutowinangun
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+13 m
Perenahna[2]km 459+725 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta
LayananTaksaka Fakultatif (jadwal malam, arah Yogyakarta), Mutiara Selatan (arah Jakarta), Malabar (arah Jakarta), Ranggajati, Anjasmoro (arah Jakarta), Fajar Utama Solo (arah Solo), Sawunggalih (régulér jadwal peuting & fakultatif, arah Kutoarjo), Joglosemarkerto, Logawa (arah Surabaya-Jember), Kutojaya Utara (régulér & fakultatif, iwal fakultatif arah Jakarta), Jaka Tingkir (arah Solo), Kutojaya Selatan (arah Bandung), jeung KA Bandara YIA (iwal ti jadwal isuk-isuk arah Kebumén)
Pamesenan tikétSistem tikét online, ngalayanan pamesenan langsung di loket
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péron3 (hiji péron sisi jeung hiji péron pulo anu sarua-rua rada pendék)
Tipeu pasinyalan
  • Elektrik tipe Westinghouse Rail Systems Train Radio and Advanced Control (Westrace)[3](n.k. 2019)
  • Éléktrik tipeu Sinyal Interlocking Len-02 (2019-ayeuna)
Catetan suku: [4]

Stasion Kutowinangun (KWN) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Kuwarisan, Kutowinangun, Kebumén. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +13 méter ieu aya di Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu boga opat jalur, kalawan jalur 2 jeung 3 anu jadi sepur lempengna. Stasion ieu jarakna 450 méter ti Jalan Raya Kutowinangun.[4]

Mimitina, stasion ieu boga tilu jalur. Ngan, ti saprak pangwangunan jalur ganda, wangunan stasion digésér ka arah kulon sarta nambah deui hiji jalur.[5] Wangunan anu heubeul dibongkar sarta digenti ku anu anyar anu rada gedé anu jarakna 100 méter ti wangunan anu heubeul, sarta dipasangan overkapping.

Stasion ieu ngalayanan KA Bandara YIA jurusan Kebumén jeung Yogyakarta.[6] Salian ti éta, stasion ieu ogé ngalayanan pamesenan tikét ti tanggal 20 Désémber 2019.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang[édit | édit sumber]

Kelas éksekutip[édit | édit sumber]

Taksaka Fakultatif, jurusan Yogyakarta (jadwal peuting)

Kelas campuran[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC plus[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC prémium[édit | édit sumber]

Kutojaya Utara, jurusan Jakarta liwat Purwokerto-Cirebon jeung jurusan Kutoarjo

Kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

Kutojaya Selatan, jurusan Bandung liwat Tasikmalaya

Kelas éksekutip bandara[édit | édit sumber]

KA Bandara YIA, jurusan Kebumén (jadwal soré) jeung jurusan Yogyakarta

Papasan dan persusulan[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Ieu jadwal karéta api anu eureun di Stasion Kutowinangun per 1 April 2020 (révisi Gapéka 2019).

  • KA régulér
No. KA KA Jurusan Kelas Tiba Berangkat
107 Malabar Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip, Bisnis, & Ékonomi AC 00.41 00.47
160 Sawunggalih Kutoarjo (KTA) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 01.22 01.28
106/103 Mutiara Selatan Jakarta Gambir (GMR) 01.57 02.03
127 Anjasmoro Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 03.16 03.22
298/299 Logawa Surabaya Gubeng (SGU) nyambung ka Jember (JR) Bisnis & Ékonomi AC 07.11 07.18
199/200/201 Joglosemarkerto Tegal (TG) nyambung ka Solo Balapan (SLO)-Yogyakarta Tugu (YK) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 08.45 08.50
120B/121A Ranggajati Surabaya Gubeng (SGU) nyambung ka Jember (JR) Éksekutip & Bisnis 09.34 09.36
331 Kutojaya Selatan Bandung Kiaracondong (KAC) Ékonomi AC 09.48 09.50
802 KA Bandara YIA Yogyakarta Tugu (YK) Éksekutip Bandara 10.35 10.41
138 Fajar Utama Solo Solo Balapan (SLO) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 12.21 12.28
260 Kutojaya Utara Kutoarjo (KTA) Ékonomi AC Prémium 13.20 13.22
193/194/195 Joglosemarkerto Solo Balapan (SLO) nyambung ka Semarang Tawang (SMT) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 14.46 14.52
122/119 Ranggajati Cirebon Kejaksan (CN) Éksekutip & Bisnis 16.11 16.17
803 KA Bandara YIA Kebumén (KM) Éksekutip Bandara 16.52 17.02
259 Kutojaya Utara Jakarta Kota (JAKK) Ékonomi AC Prémium 17.19 17.23
804 KA Bandara YIA Yogyakarta Tugu (YK) Éksekutip Bandara 17.51 17.57
258 Jaka Tingkir Solo Purwosari (PWS) Ékonomi AC Plus 23.07 23.13
  • KA Tambahan (beroperasi nalika usum lebaran jeung natal-pabaru; kadang ogé pas poé peré nasional atawa tungtung minggu anu tangtu)
No. KA KA Jurusan Kelas Nepi Indit
96F Taksaka Fakultatif Yogyakarta Tugu (YK) Éksekutip Satwa 02.24 02.30
270F Kutojaya Utara Fakultatif Kutoarjo (KTA) Bisnis & Ékonomi AC Plus 07.56 08.02
236F Sawunggalih Fakultatif Ékonomi AC Plus 17.15 17.21

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Karéta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung. 
  4. a b Prasetya, S. (2014). "Kutowinangun (KWN): Layani Penjualan Tiket Online". Majalah KA 96: 12. 
  5. "Jalur Ganda KA Jateng Selatan Ditarget Selesai April 2020". Republika Online. 2019-12-10. Diakses tanggal 2019-12-21. 
  6. "Ini Jadwal Keberangkatan KA Bandara YIA dari Kebumen". ini kebumen | Media Rujukan Kebumen. Diakses tanggal 2019-12-21. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Kroya-Kutoarjo
Stasion saméméhna:
Stasion Wonosari
Stasion saenggeusna:
Stasion Prembun