Karéta api Ranggajati

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Ranggajati
KA Ranggajati LPN.jpg
KA Ranggajati liwatan langsung stasion Lempuyangan
Informasi
Sistem Karéta api Jarak Jauh
Kelas Éksekutip-Bisnis
Status Beroperasi
Lokal Daop 3 Cirebon
Stasion awal Cirebon
Stasion ahir Jember
Operasi
Dibuka 01 Nopémber 2016
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi III Cirebon
Karakter Lintas datar jeung pagunungan
Lokomotip CC201, CC203, atawa CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1067 mm
Listrik -
Gancangna operasional 40 - 100 km/jam

Karéta api Ranggajati (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮛᮀᮌᮏᮒᮤ; Cacarakan: ꦱꦼꦥꦸꦂ​ꦫꦁꦒꦗꦠꦶ , Sepur Ranggajati) mangrupa karéta api kelas éksekutip jeung bisnis anu dioperasikeun ku PT Kereta Api Indonesia Daérah Operasi III Cirebon anu ngalayanan lintas CirebonJember liwatan YogyakartaSurabaya Gubeng jeung sabalikna.[1] Karéta api ieu diharapkeun bisa ngabantuan tugas karéta api Logawa jadi aya parobihan dina jadwal karéta api Logawa ti tanggal 1 Nopémber 2016.

Séké-sélér ngaran[édit | édit sumber]

Ngaran "Ranggajati" dicokot tina ngaran saurang inohong ti Cirebon, Ki Gede Ranggajati, salah sahiji inohong anu nyebarkeun agama Islam di Cirebon jeung turut andil tina ngadirikeun Kota Sumber anu kiwari jadi puséur dayéuh ti Kabupatén Cirebon, sanggeus ngaran ieu ditiheulakeun diabadikeun jadi nama stadion maén bal, nyaéta Stadion Ranggajati.

Data Tehnis[édit | édit sumber]

Lintasan lalampahan Cirebon - Jember pp.
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Rangkéan 1 karéta pembangkit (P CN) + 5 karéta kelas éksekutip (K1 CN) + 1 karéta makan (M CN) + 4 karéta kelas bisnis (K2 CN)
Jumlah tempat diuk 506 tempat diuk

Tarip[édit | édit sumber]

Tarip karéta api Ranggajati kisaran antara Rp200.000,00-Rp750.000,00 pikeun kelas éksekutip jeung Rp140.000,00-Rp650.000,00 pikeun kelas bisnis tergantung dina jarak anu ditempuh panumpang, subkelas, atawa poe-poe tangtu sapertos akhir pekan jeung libur nasional. Salain éta, aya ogé tarip husus anu ngan bisa dipesen mulai dua jam saacan kaberangkatan dina rute-rute ieu.

  • Cirebon - Purwokerto jeung sabalikna: Rp65.000,00 (éksekutip) jeung Rp45.000,00 (bisnis)
  • Purwokerto - Kutoarjo jeung sabalikna: Rp55.000,00 (éksekutip) jeung Rp45.000,00 (bisnis)
  • Purwokerto - Yogyakarta jeung sabalikna: Rp110.000,00 (éksekutip) jeung Rp90.000,00 (bisnis)
  • Kutoarjo - Solo jeung sabalikna: Rp75.000,00 (éksekutip) jeung Rp55.000,00 (bisnis)
  • Madiun - Solo / Jombang jeung sabalikna: Rp70.000,00 (éksekutip) jeung Rp50.000,00 (bisnis)
  • Jombang - Surabaya jeung sabalikna: Rp40.000,00 (éksekutip) jeung Rp30.000,00 (bisnis)
  • Surabaya - Madiun / Jember jeung sabalikna: Rp100.000,00 (éksekutip) dan Rp80.000,00 (bisnis)

Jadwal Lalampahan[édit | édit sumber]

Ieu jadwal lalampahan Karéta api Ranggajati per 1 April 2020 (revisi Gapéka 2019).

KA 120B/121 Ranggajati
(Cirebon-Surabaya Gubeng-Jember)
Stasion Nepi Indit
Cirebon - 05.35
Ciledug 06.03 06.04
Ketanggungan 06.19 06.21
Bumiayu 07.03 07.05
Purwokerto 07.46 07.54
Kroya 08.22 08.25
Kebumén 09.22 09.24
Kutoarjo 09.54 10.00
Yogyakarta 10.55 11.05
Klatén 11.32 11.38
Solo Balapan 12.04 12.14
Sragén 12.40 12.42
Madiun 13.37 13.45
Nganjuk 14.25 14.28
Kertosono 14.49 14.55
Jombang 15.11 15.23
Mojokerto 15.46 15.53
Surabaya Gubeng 16.45 17.10
Sidoarjo 17.35 17.42
Bangil 18.07 18.12
Pasuruan 18.30 18.32
Probolinggo 19.28 19.36
Klakah 20.11 20.13
Tanggul 20.44 20.46
Rambipuji 21.06 21.14
Jember 21.27 -
KA 122/119 Ranggajati
(Jember-Surabaya Gubeng-Cirebon)
Stasion Nepi Indit
Jember - 05.00
Rambipuji 05.12 05.14
Tanggul 05.34 05.36
Klakah 06.06 06.08
Probolinggo 06.42 06.50
Pasuruan 07.35 07.37
Bangil 07.55 07.58
Sidoarjo 08.21 08.24
Surabaya Gubeng 08.47 09.20
Mojokerto 09.58 10.02
Jombang 10.23 10.27
Kertosono 10.42 10.56
Nganjuk 11.16 11.18
Madiun 11.59 12.08
Sragén 13.03 13.05
Solo Balapan 13.31 13.35
Klatên 14.01 14.03
Yogyakarta 14.28 14.36
Kutoarjo 15.31 15.34
Kutowinangun 16.11 16.17
Kebumén 16.26 16.28
Gombong 16.46 16.48
Kroya 17.13 17.16
Purwokerto 17.44 17.55
Bumiayu 18.38 18.40
Ketanggungan 19.22 19.24
Ciledug 19.39 19.41
Cirebon 20.10 -

Insidén[édit | édit sumber]

  • Dina tanggal 6 Nopémber 2016, saurang nekat bunuh diri sareng nabrakeun sorangan ka karéta api Ranggajati sanggeus nelpon di Pehserut, Sukomoro, Nganjuk.[2]
  • Dina tanggal 9 Nopémber 2016 tabuh 06.15, karéta api Ranggajati nabrak saurang anu nyebrang parlintasan sabidang di Banjarwangunan, Mundu, Cirebon ngakibatkeun korban maot di tempat.[3]
  • Dina tanggal 17 Désémber 2019, karéta api Ranggajati aya gangguan kalistrikan naika karéta api asup Stasion Madiun. Dina katerangan resmina, Manager Humas PT KAI Daérah Operasi VII Madiun ngapurakeun aya gangguan kalistrikan éta.

Galéri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

(id) Situs web resmi KAI dan jadwal kereta api tahun 2017