Stasion Surabaya Gubeng

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Surabaya Gubeng
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun SGU.png
  • Singgetan: SGU
  • Nomor: 4520
Stasiun Surabaya Gubeng Baru 2018.jpg
Stasion Surabaya Gubeng Anyar anu katempo ti hareup
Lokasi
PropinsiJawa Timur
KotaSurabaya
AlamatJalan Stasiun Gubeng (wangunan heubeul)
Jalan Gubeng Masjid (wangunan anyar)
Kodeu pos60131
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi VIII Surabaya
Kelas stasion[1]I
Tingkat kaluhuran+5 m
Perenahna[2]
LayananTingali di handap
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur6

Stasion Surabaya Gubeng (SGU) nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Gubeng, Gubeng, Surabaya.[3] Stasion anu boga kaluhuran +5 méter ieu mangrupa stasion panggedéna di Daérah Operasi VIII Surabaya, di Kota Surabaya, jeung di Jawa Wétan, sarta mangrupa stasion kaberangkatan utama pikeun karéta anu ngaliwatan jalur kidul jeung wétan.[3] Pikeun karéta anu ngaliwatan jalur kalér, diberangkatkan ti Stasion Surabaya Pasarturi.[3]

Stasion Surabaya Gubeng mimiti diwangun di sisi kulon rél KA.[3] Dina pertengahan 1990-an, wangunan anyar stasion diwangun di sisi wétan rél KA anu arsitekturna leuwih modéren jeung leuwih lega.[3]

Layanan karéta api [4][édit | édit sumber]

Kelas éksekutip[édit | édit sumber]

Kelas campuran (Éksekutip-bisnis)[édit | édit sumber]

Kelas bisnis[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC plus[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. a b c d e Railway.id: Informasi Stasiun Gubeng (id) diakses tanggal 2 Maret 2016
  4. Utiket: Ke Stasiun Gubeng (id) diakses tanggal 2 Maret 2016
Jalur karéta api Wonokromo-Surabaya Kota
Stasion saméméhna:
Stasion Surabaya Kota
Stasion saenggeusna:
Halteu Ngagel
Jalur karéta api Surabaya Gubeng-Surabaya Pasarturi
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Surabaya Pasarturi


KA Galunggung Nagreg.jpg