Karéta api Tumapel

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tumapel
Kereta api Tumapel BG.jpg
KA Tumapel eureun di Stasion Bangil
Informasi
Sistem Karéta api lokal
Kelas Ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Malang
Stasion Surabaya Kota
Operasi
Dibuka 1 Juni 2014
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Karakter Lintas datar jeung pagunungan
Lokomotip CC201
CC203
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-80 km/jam
Titik pangluhurna +444 (Malang)

Karéta api Tumapel nyaéta karéta api lokal anu ngalayanan rute Stasion Malang - Stasion Surabaya Kota.[1] Karéta ieu ogé mindeng disebut Karéta api Penataran.[1] Karéta ieu dioperasikeun deui ti tanggal 1 Juni 2014.[1] Karéta api Tumapel eureun di ampir unggal stasion anu diliwatannana.[1] Karéta api Tumapel indit ti Malang isuk-isuk, nepi di Surabaya Kota isuk ogé, indit deui ti Surabaya Kota peuting, nepi di Malang tengah peuting.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Informasi KA Tumapel (id) diakses tanggal 20 Februari 2016
  2. Jadwal KA Tumapel (id) diakses tanggal 20 Februari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg