Karéta api Penataran

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Penataran
Surabaya Kota-Blitar PP.
KA Penataran KPN.jpg
KA Penataran keur eureun di Stasion Kepanjen
Informasi
Sistem Karéta api Lokal
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion awal Surabaya (Kota atawa Gubeng)
Stasion ahir Blitar
Jumlah stasion 21-23
Ruteu 1
Operasi
Dibuka 1973
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Lokomotip CC 201, CC 203, CC 206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 50-80 km/jam

Karéta api Penataran nyaéta kereta api lokal anu ngalayanan ruteu Surabaya Kota-Malang-Blitar.[1] Unikna, saenggeus nepi di di Blitar, karéta ini ganti ngaran jadi Rapih Dhoho anu ngalanjutkeun perjalanan deui ka Surabaya ngaliwatan Kertosono.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VIII Surabaya.[1] Karéta ieu eureun di ampir stasion nu diliwatanna.[1]

Karéta ieu dina unggal perjalananna mawa 6 karéta api ékonomi (K3 SDT) jeung 1 karéta makan pembangkit/karéta pembangkit (KP3/KMP3 SDT).[1] Jarak tempuh total sekitar 170 km, bisa ditempuh salila 5-6 jam.[1] Per 1 April 2015, tarip karéta api ieu mimiti Rp 10.000,00 - Rp 15.000,00, gumantung jarak anu ditempuh panumpang.[2]

Ngaran "Penataran" dicokot ti ngaran candi peninggalan Karajaan Majapahit nu perenahna di Kabupatén Blitar.[1]

Jadwal[édit | édit sumber]

Jadwal lalampahan KA Penataran per 1 Desember 2019 (dumasar Gapeka 2019)[2]

Ruteu Surabaya - Malang - Blitar

Stasion KA 447 KA 449 KA 451 KA 453
Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit
Surabaya Kota (Semut) - 04.10 - 07.15 - 11.10 - 17.35
Surabaya Gubeng 04.19 04.25 07.23 07.26 11.18 11.21 17.43 17.46
Wonokromo 04.32 04.35 07.32 07.35 11.27 11.30 17.52 17.56
Waru 04.42 05.05 07.42 07.44 11.37 11.39 18.03 18.05
Gedangan 05.11 05.13 07.50 07.52 11.45 11.47 18.11 18.17
Sidoarjo 05.22 05.27 08.01 08.04 11.56 11.59 18.26 18.36
Tanggulangin 05.34 05.36 08.11 08.17 12.06 12.08 18.44 18.46
Porong 05.44 05.51 08.25 08.36 12.16 12.24 18.54 19.11
Bangil 06.04 06.07 08.51 08.55 12.37 13.02 19.24 19.27
Lawang 06.47 06.50 09.50 09.53 14.00 14.04 20.07 20.10
Singosari 07.01 07.05 10.04 10.06 14.15 14.17 20.21 20.43
Blimbing 07.14 07.16 10.15 10.17 14.26 14.33 20.52 20.54
Malang 07.23 07.30 10.25 10.35 14.41 14.51 21.01 21.06
Malang Kotalama 07.35 07.38 10.40 10.43 14.56 14.59 21.11 21.13
Kepanjen 08.02 08.05 11.19 11.22 15.36 15.40 21.35 21.37
Ngebruk 08.15 08.24 11.32 11.34 15.50 15.52 21.47 21.49
Sumberpucung 08.31 08.33 11.41 11.54 15.59 16.01 21.56 21.58
Pohgajih 08.45 08.47 Ls 16.13 16.19 Ls
Kesamben 08.58 09.00 12.16 12.24 16.30 16.32 22.19 22.21
Wlingi 09.14 09.17 12.38 12.41 16.46 16.49 22.35 22.37
Talun 09.23 09.25 12.47 12.49 16.55 16.57 22.43 22.45
Garum 09.34 09.41 12.59 13.01 17.07 17.09 22.55 22.57
Blitar 09.50 - 13.11 - 17.18 - 23.07 -

Ruteu Blitar - Malang - Surabaya

Stasion KA 450 KA 452 KA 454 KA 456
Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit
Blitar - 04.10 - 10.30 - 15.18 - 17.57
Garum 04.20 04.22 10.40 10.49 15.27 15.29 18.06 18.08
Talun 04.32 04.34 10.59 11.01 15.39 15.41 18.18 18.20
Wlingi 04.40 04.43 11.07 11.10 15.47 15.49 18.26 18.28
Kesamben 04.57 04.59 11.23 11.25 16.03 16.05 18.42 18.44
Pohgajih Ls 11.36 11.38 Ls Ls
Sumberpucung 05.20 05.22 11.50 11.52 16.28 16.30 19.05 19.07
Ngebruk 05.29 05.31 11.59 12.01 16.37 16.44 19.14 19.16
Kepanjen 05.41 05.44 12.11 12.13 16.54 16.57 19.26 19.32
Malang Kotalama 06.06 06.09 12.35 12.37 17.19 17.22 20.05 20.12
Malang 06.14 06.23 12.42 12.50 17.28 17.32 20.17 20.22
Blimbing 06.31 06.39 12.57 12.59 17.41 17.43 20.30 20.32
Singosari 06.48 07.03 13.08 13.18 17.52 17.54 20.41 20.45
Lawang 07.14 07.23 13.29 13.32 18.05 18.08 20.57 21.00
Bangil 08.15 08.18 14.12 14.16 18.45 18.53 21.37 21.40
Porong 08.32 08.34 14.30 14.55 19.07 17.09 21.54 21.58
Tanggulangin 08.42 08.45 15.03 15.05 19.16 19.18 22.04 22.06
Sidoarjo 08.52 08.56 15.12 15.17 19.25 19.29 22.13 22.25
Gedangan 09.06 09.17 15.26 15.34 19.38 19.40 22.34 22.36
Waru 09.23 09.25 15.40 15.52 19.46 19.48 22.42 22.44
Wonokromo 09.32 09.35 15.59 16.02 19.56 19.59 22.52 22.55
Surabaya Gubeng 09.41 09.44 16.10 16.13 20.05 - 23.01 23.04
Surabaya Kota (Semut) 09.52 - 16.21 - - 23.12 -

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Galeri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Informasi kereta api Penataran (id) diakses tanggal 5 Maret 2016
  2. a b Tarif dan jadwal KA Penataran (id) diakses tanggal 5 Maret 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

KA Galunggung Nagreg.jpg