Stasion Blitar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Blitar
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun BL.png
  • Singgetan: BL
  • Nomor: 5019
Gare de Blitar 1.jpg
Stasion Blitar ditempo ti hareup, taun 2014
Lokasi
PropinsiJawa Wétan
KotaBlitar
AlamatJalan Mastrip 75
Kodeu pos66111
Koordinat8°06′05″S 112°09′46″E / 8.1012675°S 112.1627659°E / -8.1012675; 112.1627659Koordinat: 8°06′05″S 112°09′46″E / 8.1012675°S 112.1627659°E / -8.1012675; 112.1627659
Sajarah
Dibuka1882[1]
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi VII Madiun
Tingkat kaluhuran+167 m
Perenahna[2]km 122+895 lintas Bangil-Blitar-Stasion Kertosono
LayananGajayana (régulér jeung tambahan), Malabar, Malioboro Éksprés, Majapahit, Singasari, Matarmaja (régulér jeung tambahan), Brantas (régulér jeung tambahan), Kahuripan, Dhoho, dan Penataran
Pamesenan tikétSistem tikét onlén, ngalayanan pamesenan langsung/parobahan jadwal tikét/pabolayan tikét di lokét. Aya pasilitas ala bandara nyaéta check-in mandiri pikeun nyétak boarding pass husus kaberangkatan KA jarak jauh/manengah.
Operasi
  Stasion saméméhna     Layanan lokal KAI     Station sanggeusna  
Citakan:Layanan lokal KAI lines
Surabaya Kota–Kertosono–Blitar, p.p.
Tungtung
Citakan:Layanan lokal KAI lines
Surabaya Kota–Malang–Blitar, p.p.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur8 (jalur 2: sepur lurus)
Jumlah péron3 (satu peron sisi yang rendah dan dua peron pulau yang cukup tinggi)
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Ya Aréa ngaroko: Ya
Toilét: Ya
Boarding pass: Ya
Layanan pelanggan: Ya
Tempat ibadah: Ya
Lokasi dina peta
Lua error in Modul:Location_map at line 348: Gurat ngujur taya ajénan.

Stasion Blitar (BL) (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮘᮣᮤᮒᮁ atawa Basa Jawa: ꦱꦼꦠꦱꦶꦪꦸꦤ꧀​ꦧ꧀ꦭꦶꦠꦂ , Sêtasiyun Blitar) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Kepanjénkidul, Kepanjénkidul, Blitar. Stasion anu luhurna +167 méter ieu asup ka Daérah Operasi VII Madiun. Di stasion ieu aya dipo karéta jeung jambatan pamuter lokomotip anu perenahna di kidul stasion. Stasion ieu miboga dalapan jalir karéta api, jalur 2 jadi sepur lurus, ditambah hiji jalur ka aréa dipo.

Saenggeus stasion ieu dirénovasi di taun 2013-2014, di sakuriling dinding ruang tunggu aya poster poto-poto gedé Présidén RI nu kahiji, Soekarno, sarta sagala kisah hirupna. Tujuanna, salian ti ngingetkeun yén Bung Karno dimakamkeun di Kota Blitar, nyaéta pikeun ngajak masyarakat sangkan inget kana kapahlawananna.

Ti mimiti 1 Agustus 2016, lantaran aya parobahan koordinasi kawilayahan stasion-stasion KA milik PT Kereta Api Indonesia, stasion ieu sarta stasion Talun jeung Garum anu saacanna asup kana wilayah Daérah Operasi VIII Surabaya, ayeuna asup ka wilayah Daérah Operasi VII Madiun.[3]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Kelas éksekutip[édit | édit sumber]

Gajayana (régulér jeung tambahan), jurusan Gambir via Madiun-Solo-Yogyakarta-Purwokerto-Cirebon jeung jurusan Malang

Kelas campuran[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC plus[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

Lokal ékonomi AC[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Ieu jadwal karéta api anu eureun di Stasion Blitar per 17 Juli 2017 (révisi Gapéka 2017).

  • KA Régulér
No. KA KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
96 Malioboro Éksprés Malang Kotabaru (ML) Éksekutif & Ékonomi AC Plus 02.05 02.10
156 Singasari Blitar (BL) Ékonomi AC Plus 03.20 -
411/420 Dhoho Surabaya Kota (SB) Lokal Ékonomi AC - 04.35
432 Penataran Surabaya Kota (SB) - 04.45
92 Malabar Malang Kotabaru (ML) Éksekutip, Bisnis, & Ékonomi AC 05.19 05.24
172 Matarmaja Ékonomi AC 05.51 06.00
155 Singasari Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC Plus - 06.40
42 Gajayana Malang Kotabaru (ML) Éksekutif Satwa 07.20 07.25
176 Brantas Blitar (BL) Ékonomi AC 07.50 -
142 Majapahit Malang Kotabaru (ML) Ékonomi AC Plus 08.08 08.13
182 Kahuripan Blitar (BL) Ékonomi AC 08.31 -
429 Penataran Lokal Ékonomi AC 09.34 -
413/422 Dhoho Surabaya Kota (SB) - 09.38
419/412 Blitar (BL) 10.04 -
93 Malioboro Éksprés Yogyakarta Tugu (YK) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 10.09 10.13
434 Penataran Surabaya Kota (SB) Lokal Ékonomi AC - 10.20
181 Kahuripan Bandung Kiaracondong (KAC) Ékonomi AC - 12.10
431 Penataran Blitar (BL) Lokal Ékonomi AC 12.22 -
415/424 Dhoho Surabaya Kota (SB) - 12.26
175 Brantas Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC - 12.50
421/414 Dhoho Blitar (BL) Lokal Ékonomi AC 13.16 -
436 Penataran Surabaya Gubeng (SGU) - 13.25
94 Malioboro Éksprés Malang Kotabaru (ML) Éksekutif & Ékonomi AC Plus 13.45 13.50
41 Gajayana Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Satwa 15.10 15.14
433 Penataran Blitar (BL) Lokal Ékonomi AC 16.43 -
417/426 Dhoho Surabaya Kota (SB) - 16.52
423/416 Blitar (BL) 17.38 -
91 Malabar Bandung Hall (BD) Éksekutip, Bisnis, & Ékonomi AC 17.42 17.47
438 Penataran Surabaya Kota (SB) Lokal Ékonomi AC - 17.45
171 Matarmaja Jakarta Pasar Senen (PSE) Ékonomi AC 19.14 19.19
141 Majapahit Ékonomi AC Plus 20.10 20.15
95 Malioboro Éksprés Yogyakarta Tugu (YK) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 21.48 21.53
425/418 Dhoho Blitar (BL) Lokal Ékonomi AC 22.35 -
435 Penataran 22.46 -

Keterangan: Lamun KA Dhoho ti Surabaya liwat Kertosono datang di stasion ieu, jadi karéta éta bakal genti ngaran jadi KA Penataran jeung nuluykeun lalampahan ka Surabaya deui liwat Malang. Kitu ogé sabalikna, mun KA Penataran ti Surabaya liwat Malang datang di stasion ieu, ngaranna bakal genti jadi KA Dhoho jeung nuluykeun lalampahan ks Surabaya deui liwat Kertosono.

  • PLB Tambahan (beroperasi pas keur lebaran, natal-taun anyar, atawa kadang-kadang di ahir pekan)
No. PLB KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
7032 Brantas Tambahan Blitar (BL) Ékonomi AC 08.55 -
7034 Matarmaja Tambahan Malang Kotabaru (ML) 09.17 09.22
7008 Gajayana Tambahan Éksekutip Satwa 13.30 13.34
7031 Brantas Tambahan Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC - 13.55
7033 Matarmaja Tambahan 20.39 20.44
7007 Gajayana Tambahan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Satwa 21.23 21.27

Galéri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. (id) "Blitar: Stasiun Antik Berumur 130 Tahun". Majalah KA, Juni 2007.
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Daop Madiun Tambah Tiga Stasiun Kereta Api - ANTARA News Jawa Timur" (dalam bahasa id-ID). Antara News. https://jatim.antaranews.com/lihat/berita/182251/daop-madiun-tambah-tiga-stasiun-kereta-api. Diakses pada 2018-03-31 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Jalir karéta api Kertosono-Bangil
Stasion saméméhna:
Stasion Bendo
Stasion saenggeusna:
Stasion Gebang


Stasiun Selatan Bandung.jpg