Karéta api Kahuripan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kahuripan
Kahuripan Madiun 2020.jpg
Karéta api Kahuripan nalika ninggalkeun Stasion Madiun
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas Ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 2 Bandung
Stasion terminus Stasion Kiaracondong
Stasion Blitar
Operasi
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi II Bandung
Karakter lintas pagunungan
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Titik pangluhurna +848 (Nagrég)

Karéta api Kahuripan (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮊᮠᮥᮛᮤᮕᮔ᮪) nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngahubungkeun Stasion Kiaracondong jeung Stasion Blitar.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 2 Bandung anu saméméhna Daop 7 Madiun per 1 Désémber 2019.[1]

Ti mimiti 1 April 2017, KA Kahuripan diperpanjang ruteuna jadi nepi ka Stasion Blitar, anu asalna ngan nepi ka Stasion Kediri.[2]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Spesifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC201, CC203, CC206
  • 5-6 karéta ékonomi (K3)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP3)
  • 1 karéta aling-aling (B)[3]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Kahuripan dijalankeun ti Kiaracondong tengah peuting nepi blitar beurang. Lamun mangkatna ti Blitar sore nepi Kiaracondong isuk.[1] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta Api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Informasi dan jadwal KA Kahuripan (id) diaksés tanggal 27 Desember 2015
  2. KA Kahuripan perpanjang rute dari Bandung hingga ke Blitar (id) diaksés tanggal 12 Agustus 2017
  3. a b Jadwal dan tiket KA Kahuripan (id) diakses tanggal 27 Desember 2015

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI


KA Galunggung Nagreg.jpg