Stasion Gandrungmangun

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Gandrungmangun

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun GDM.png
  • Singgetan: GDM
  • Nomor: 2009
LokasiJalan Raya Gandrungmangu-Sidareja
Gandrungmanis, Gandrungmangu, Cilacap, Jawa Tengah, 53254
Indonésia
Luhur+15 m
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Letak ti pangkalkm 354+041 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron3 (hiji péron sisi nu pendék jeung dua péron pulo nu rada pendék)
Jumlah jalur3 (jalur 2: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Serayu, Kahuripan, jeung Kutojaya Selatan
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétSistem tikét online, ngalayanan pamesenan langsung di lokét. Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass.
Lokasi dina peta

Stasion Gandrungmangun (GDM) atawa warga lokal mindeng nyebut Stasion Gandrungmangu nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Gandrungmanis, Gandrungmangu, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +15 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga tilu jalur kalawan jalur 2 minangka jalur lurus.

Mimiti 6 April 2015 stasion ieu geus maké wangunan anyar. Ti saprak harita, stasion ieu anu asalna teu ngalayanan panumpang, jadi ngalayanan panumpang deui, kalawan karéta api ékonomi anu eureun deui di stasion ieu pikeun naék-turunkeun panumpang.[3]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

Pasilangan jeung pasusulan[édit | édit sumber]

KA Kutojaya Selatan jurusan Bandung (KA 203) silang jeung KA Lodaya jurusan Solo (KA 80) anu ngaliwat langsung.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Iswinarno, Chandra. "Stasiun Gandrungmangu Cilacap resmi dioperasikan kembali | merdeka.com" (dalam bahasa en). merdeka.com. https://www.merdeka.com/peristiwa/stasiun-gandrungmangu-cilacap-resmi-dioperasikan-kembali.html. Diakses pada 2018-11-21 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Sidareja
Stasion saenggeusna:
Stasion Kawunganten

Koordinat: 7°31′40″S 108°51′32″E / 7.527691°S 108.858765°E / -7.527691; 108.858765