Stasion Gandrungmangun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Gandrungmangun
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun GDM.png
  • Singgetan: GDM
  • Nomor: 2009
Lokasi
Propinsi Jawa Tengah
Kabupatén Cilacap
Kacamatan Gandrungmangu
Désa Gandrungmanis
Alamat Jalan Raya Gandrungmangu-Sidareja
Kodeu pos 53254
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +15 m
Perenahna[2] km 354+041 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Serayu, Kahuripan, jeung Kutojaya Selatan
Pamesenan tikét

Sistem tikét online, ngalayanan pamesenan langsung di lokét.

Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 3 (jalur 2: sepur lurus)
Jumlah péron 3 (hiji péron sisi nu pendék jeung dua péron pulo nu rada pendék)
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Toilét: Aya
Boarding pass: Aya

Stasion Gandrungmangun (GDM) atawa warga lokal mindeng nyebut Stasion Gandrungmangu nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Gandrungmanis, Gandrungmangu, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +15 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga tilu jalur kalawan jalur 2 minangka jalur lurus.

Mimiti 6 April 2015 stasion ieu geus maké wangunan anyar. Ti saprak harita, stasion ieu anu asalna teu ngalayanan panumpang, jadi ngalayanan panumpang deui, kalawan karéta api ékonomi anu eureun deui di stasion ieu pikeun naék-turunkeun panumpang.[3]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

Pasilangan jeung pasusulan[édit | édit sumber]

KA Kutojaya Selatan jurusan Bandung (KA 203) silang jeung KA Lodaya jurusan Solo (KA 80) anu ngaliwat langsung.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Iswinarno, Chandra. "Stasiun Gandrungmangu Cilacap resmi dioperasikan kembali | merdeka.com" (dalam bahasa en). merdeka.com. https://www.merdeka.com/peristiwa/stasiun-gandrungmangu-cilacap-resmi-dioperasikan-kembali.html. Diakses pada 2018-11-21 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Sidareja
Stasion saenggeusna:
Stasion Kawunganten


Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 7°31′40″S 108°51′32″E / 7.527691°S 108.858765°E / -7.527691; 108.858765