Stasion Kawunganten

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Kawunganten

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KWG.png
  • Singgetan: KWG
  • Nomor: 2011
Poerwokerto Trein die op 9 december 1947 de eerste reis van Tjilatjap naar Mel…, Bestanddeelnr 458-4-6.jpg
Stasion Kawunganten, 1947
LokasiKawunganten Lor, Kawunganten, Cilacap, Jawa Tengah, 53253
Indonésia
Luhur+15 m
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Letak ti pangkalkm 363+471 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2 (hiji péron sisi nu rada pendék jeung hiji péron pulo nu rada jangkung)
Jumlah jalur3 (jalur 2: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Ngan pikeun pasilangan jeung pasusulan antar karéta api.
Lokasi dina peta

Stasion Kawunganten (KWG) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Kawunganten Lor, Kawunganten, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +15 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga tilu jalur kalawan jalur 2 minangka jalur lurus.

Kiwari stasion ieu ngan ngalayanan pasilangan atawa pasusulan, lain pikeun naék-turunkeun penumpang. Pasilangan atawa pasusulan anu dilayanan sacara resmi dumasar Gapéka 2017 révisi 29 Méi 2019 nyaéta:

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Gandrungmangun
Stasion saenggeusna:
Stasion Jeruklegi

Koordinat: 7°35′27″S 108°55′01″E / 7.5909027°S 108.9170735°E / -7.5909027; 108.9170735