Stasion Jeruklegi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Jeruklegi
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun JRL.png
  • Singgetan: JRL
  • Nomor: 2013
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténCilacap
KacamatanJeruklegi
DésaJeruklegi Wétan
AlamatJalan Salak
Kodeu pos53252
Koordinat7°37′23″S 109°01′05″E / 7.623060°S 109.018070°E / -7.623060; 109.018070Koordinat: 7°37′23″S 109°01′05″E / 7.623060°S 109.018070°E / -7.623060; 109.018070
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+10 m
Perenahna[2]km 376+471 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananNgan pikeun pasilangan jeung pasusulan antar karéta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3 (jalur 1: sepur lurus)
Jumlah péron2 (hiji péron sisi nu pendék jeung hiji péron pulo nu rada pendék)

Stasion Jeruklegi (JRL) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Jeruklegi Wétan, Jeruklegi, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +10 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga tilu jalur kalawan jalur 1 minangka jalur lurus.

Kiwari stasion ieu ngan ngalayanan pasilangan atawa pasusulan antar karéta api, henteu pikeun naék-turunkeun panumpang. Pasilangan anu sacara resmi dilayanan di stasion ieu dumasar Gapéka 2017 nyaéta:

Insidén[édit | édit sumber]

  • Di tanggal 14 Juli 2015, karéta api Mutiara Selatan jurusan Surabaya Gubeng, anu rék asup Stasion Jeruklegi, nabrak hiji budak ngora anu keur mabok jeung gogoléran dina rél, di Désa Jeruklegi Kulon. Ku sabab kitu, nu mabok tadi kagéléng ku karéta api.[3]
  • Di tanggal 30 Méi 2016 jam 11.15 WIB, hiji guru Madrasah Ibtidaiyah anu keur cicing nangtung di tengah rél tiwas katabrak karéta api Kutojaya Selatan di km 308+2 pétak jalan Maos-Lébéng. Kajadian ieu cenah lantaran déprési ku sabab gagal kawin. Lantaran kajadian éta, karéta api éta kudu eureun luar biasa di Stasion Jeruklegi pikeun ngalaporkeun kajadian éta.[4]
  • Di tanggal 19 Maret 2017 jam 14.13 WIB, hiji lalaki anu boga gangguan jiwa tiwas ditabrak karéta api Argo Wilis. Masinis tuluy ngalaporkeun kajadian éta ka Stasion Jeruklegi

sanggeus nabrak jelema éta.[5]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Tidur di Rel, Dua Pemuda Terlindas KA
  4. Berdiri di Tengah Rel, Seorang Perempuan Tertabrak KA Kutojaya
  5. Diduga Mengalami Gangguan Jiwa, Pria di Jeruklegi, Cilacap, Meninggal Dunia Tertabrak Kereta Api

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Kawunganten
Stasion saenggeusna:
Stasion Lébéng


Stasiun Selatan Bandung.jpg