Stasion Lébéng

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Lébéng
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun LBG.png
  • Singgetan: LBG
  • Nomor: 2014
Lokasi
Propinsi Jawa Tengah
Kabupatén Cilacap
Kacamatan Kesugihan
Désa Dondong
Kodeu pos 53274
Koordinat 7°37′18″S 109°04′35″E / 7.6215853°S 109.0763401°E / -7.6215853; 109.0763401Koordinat: 7°37′18″S 109°04′35″E / 7.6215853°S 109.0763401°E / -7.6215853; 109.0763401
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +11 m
Perenahna[2] km 383+152 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Ngan pikeun pasilangan jeung pasusulan antar karéta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 3 (jalur 2: sepur lurus)
Jumlah péron 3 (hiji péron sisi nu pendék jeung dua péron pulo nu rada pendék)

Stasion Lébéng (LBG) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Dondong, Kesugihan, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +11 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga tilu jalur kalawan jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion ieu perenahna jauh ti jalan raya sarta di tengah-tengah sawah. Di beulah wétan stasion ieu, aya Halteu Pasarkliwon anu geus teu aktip mimiti taun 2003.

Kiwari, hiji-hijina karéta api anu eureun di stasion ieu nyaéta KA Kutojaya Selatan jurusan Bandung (KA 203) pikeun silang jeung Pasundan jurusan Surabaya (KA 180) anu ngaliwat langsung.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Jeruklegi
Stasion saenggeusna:
Halteu Pasarkliwon


Stasiun Selatan Bandung.jpg