Karéta api Pasundan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pasundan
Pasundan Madiun.jpg
Karéta api Pasundan ninggalkeun Stasion Madiun
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas kelas ékonomi (K3)
Status Beroperasi
Lokal Daop 2 Bandung
Stasion terminus Stasion Kiaracondong
Stasion Surabaya Gubeng
Operasi
Dibuka 1997
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi II Bandung
Karakter lintas pagunungan
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 50-90 km/jam
Titik pangluhurna +848 (Nagrég)

Karéta api Pasundan (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮕᮞᮥᮔ᮪ᮓᮔ᮪) nyaéta karéta api kelas ékonomi nu ngahubungkeun Stasion Kiaracondong jeung Stasion Surabaya Gubeng.[1] Karéta api Pasundan dioperasikeun ku Daop 2 Bandung anu saméméhna ku Daop 8 Surabaya per 1 Désémber 2019.[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Spesifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC201, CC203, atawa CC206
  • 5-6 karéta kelas ékonomi (K3)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP3)
  • 1 karéta aling-aling (B)[1]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Pasundan berangkat ti Kiaracondong isuk-isuk, nepi ka Surabaya Gubeng peuting, jeung sabalikna.[1] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Insidén[édit | édit sumber]

Galéri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e http://www.railway.web.id/2014/03/jadwal-dan-harga-tiket-ka-pasundan.html?m=1 (id) Diakses tanggal 26 Desember 2015
  2. a b c Kereta Api Pasundan Anjlok di Tasikmalaya (id) Diakses tanggal 26 Desember 2015

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI

Tingali ogé[édit | édit sumber]


KA Galunggung Nagreg.jpg