Stasion Cipeundeuy

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cipeundeuy
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CPD.png
  • Singgetan: CPD
  • Nomor: 1616
Kutojaya Selatan Stasiun Cipeundeuy.jpg
Stasion Cipeundeuy keur soré
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Garut
Kacamatan Malangbong
Désa Cikarag
Kodeu pos 44188
Sajarah
Dibuka 1893
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] II
Tingkat kaluhuran +772 m
Perenahna[2] km 234+588 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Kabéh karéta (boh panumpang boh barang) anu ngaliwatan stasion ieu wajib eureun
Argo Wilis, Turangga, Mutiara Selatan, Malabar, Lodaya, Pangandaran, Kahirupan, Pasundan, Kutojaya Selatan, Serayu, jeung Galunggung
Pamesenan tikét Sistem tikét onlén, ngalayanan pamesenan tikét di lokét stasion
Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 3
Jumlah péron 2
Tipeu pasinyalan Mékanik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya
Boarding pass: Aya
Tempat ibadah: Aya

Stasion Cipeundeuy (CPD) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cikarag, Malangbong, Garut. Stasion ieu diaranan Cipeundeuy lantaran ngaran kampung di deukeut stasion ieu. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 1 minangka jalur lurus. Stasion ieu mangrupa stasion pangwétanna di Kabupatén Garut.

Sanajan stasion ieu ukuranna leutik, kabéh karéta anu ngaliwatan stasion ieu, boh karéta panumpang boh karéta barang wajib eureun di stasion ieu, pikeun pengecékan rém.[3] Lantaran jalur saméméh jeung saacan stasion Cipeundeuy mangrupa jalur anu ékstrim nanjak-mudunna.[3]

Stasion ieu perenahna teu jauh ti jalan raya Bandung - Tasikmalaya, kira-kira jarakna 200 méter. Stasion ieu ogé ngalayanan pamesenan tikét di lokét sarta fasilitas citak boarding pass.

Karéta api[édit | édit sumber]

Éksekutip[édit | édit sumber]

Campuran[édit | édit sumber]

Ékonomi AC[édit | édit sumber]

Lokal Ékonomi AC[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di stasion Cipeundeuy per 6 Januari 2019 (révisi Gapeka 2017).

  • KA Régulér
No. KA KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
181 Kahuripan Bandung Kiaracondong (KAC) Ékonomi AC 00.53 01.03
81 Lodaya Bandung Hall (BD) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 02.07 02.20
220/221 Serayu Kroya (KYA) nyambung ka Purwokerto (PWT) Ékonomi AC 02.43 03.10
49 Turangga Bandung Hall (BD) Éksekutip Satwa 03.08 03.20
91 Malabar Éksekutip, Bisnis, & Ékonomi AC 05.46 05.56
114/111 Mutiara Selatan Éksekutip & Bisnis 06.23 06.33
180 Pasundan Surabaya Gubeng (SGU) Ékonomi AC 07.36 07.46
12400 Galunggung Tasikmalaya (TSM) Lokal Ékonomi AC 08.22 08.37
80 Lodaya Solo Balapan (SLO) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 09.15 09.25
6 Argo Wilis Surabaya Gubeng (SGU) Éksekutip Argo 10.14 10.24
12412 Pangandaran Banjar (BJR) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 11.08 11.23
218/215 Serayu Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 11.11 11.21
12355 Galunggung Bandung Kiaracondong (KAC) Lokal Ékonomi AC 11.38 11.53
79 Lodaya Bandung Hall (BD) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 13.46 13.56
12410 Pangandaran Banjar (BJR) 13.51 14.03
203 Kutojaya Selatan Bandung Kiaracondong (KAC) Ékonomi AC 14.43 14.53
216/217 Serayu Kroya (KYA) nyambung ka Purwokerto (PWT) Ékonomi AC 15.16 15.26
12377 Pangandaran Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 15.57 16.07
5 Argo Wilis Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo 17.07 17.19
92 Malabar Malang Kotabaru (ML) Éksekutip, Bisnis, & Ékonomi AC 17.43 17.53
12379 Pangandaran Bandung (BD) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 18.00 18.10
112/113 Mutiara Selatan Surabaya Gubeng (SGU) nyambung ka Malang Kotabaru (ML) Éksekutip & Bisnis 18.51 19.01
182 Kahuripan Blitar (BL) Ékonomi AC 20.04 20.14
82 Lodaya Solo Balapan (SLO) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 20.46 21.03
179 Pasundan Bandung Kiaracondong (KAC) Ékonomi AC 21.01 21.20
50 Turangga Surabaya Gubeng (SGU) Éksekutip Satwa 21.14 21.24
222/219 Serayu Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 22.18 22.42
204 Kutojaya Selatan Kutoarjo (KTA) 22.39 22.50
  • PLB Tambahan (beroperasi pas keur lebaran, natal-taun anyar, atawa kadang di ahir pekan nu tangtu)
No. PLB KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
7046 Kutojaya Selatan Tambahan Kutoarjo (KTA) Bisnis & Ékonomi AC 01.28 01.37
7019 Lodaya Tambahan Bandung Hall (BD) Éksekutip & Bisnis 04.34 04.44
7036 Pasundan Tambahan Surabaya Gubeng (SGU) Ékonomi AC 08.46 08.56
7020 Lodaya Tambahan Solo Balapan (SLO) Éksekutip & Bisnis 11.25 11.34
7021 Bandung Hall (BD) 15.06 15.18
7045 Kutojaya Selatan Tambahan Bandung Kiaracondong (KAC) Bisnis & Ékonomi AC 17.30 17.45
7035 Pasundan Tambahan Ékonomi AC 19.02 19.12
7022 Lodaya Tambahan Solo Balapan (SLO) Éksekutip & Bisnis 22.11 22.21

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. a b "Misteri Stasiun Cipeundeuy, Semua KA Wajib Berhenti". Sindonews.com. Diakses tanggal 18 Désémber 2018. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Bumiwaluya
Stasion saenggeusna:
Stasion Cirahayu


Stasiun Selatan Bandung.jpg