Karéta api Galunggung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
KA Galunggung Logo.png
Karéta api Galunggung
KA Galunggung Cicalengka.png
KA Galunggung anu ditarik CC206 keur eureun di stasion Cicaléngka
Informasi
Sistem Karéta api lokal jarak menengah
Status Beroperasi
Lokal Daop 2 Bandung
Stasion terminus Kiaracondong
Tasikmalaya
Jumlah stasion 7
Operasi
Dibuka 26 Désémber 2018
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi II Bandung
Lokomotip CC201, CC203 atawa CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1067 mm
Listrik -
Gancangna operasional 60 - 90 km/jam
Titik pangluhurna +848 (Stasion Nagrég)

Karéta api Galunggung nyaéta karéta api lokal jarak menengah anu ngalayanan ruteu Kiaracondong - Tasikmalaya.[1] Karéta ieu ngagunakeun rangkéan KA Kahuripan anu idle keur beurang. Layanan KA Galunggung ieu mimiti dioperasikeun tanggal 26 Désémber 2018.[1] Dioperasikeunna KA Galunggung ieu sangkan bisa ngagampilkeun masarakat Priangan Wétan utamana Tasikmalaya indit ka daérah Bandung, atawa sabalikna, ku sabab KA anu ngalayanan ruteu éta ngan KA jarak jauh.[1] Stasion anu dieureunan ku karéta api ieu nyaéta Stasion Rancaékék, Cicaléngka, Lélés, Cibatu, jeung Cipeundeuy.[1]

Salila périodeu 26 Désémber 2018, nepi ka 25 Januari 2019, tikét KA Galunggung diharatiskeun.[1] Calon panumpang bisa langsung meuli tikét di stasion anu dieureunan KA Galunggung, sarta bisa mesen mimiti H-7 kaberangkatan.[1]

Ngaran Galunggung dicokot tina ngaran Gunung Galunggung anu perenahna di Kabupatén Tasikmalaya.

Jadwal lalampahan[édit | édit sumber]

Ieu jadwal lalampahan KA Galunggung per 6 Januari 2019[1]

Nomor KA KLB 12400 Nomor KA KLB 12355
Jurusan Kiaracondong - Tasikmalaya Tujuan Tasikmalaya - Kiaracondong
Stasion Kaberangkatan Stasion Kaberangkatan
Kiaracondong 06.05 Tasikmalaya 10.35
Rancaékék 06.30 Cipeundeuy 11.53
Cicaléngka 06.41 Cibatu 12.30
Lélés 07.30 Lélés 12.59
Cibatu 07.51 Cicaléngka 13.39
Cipeundeuy 08.37 Rancaékék 13.54
Tasikmalaya 09.25 (datang) Kiaracondong 14.11 (datang)

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g PT KAI luncurkan Karéta Galunggung Relasi Kiaracondong-Tasikmalaya, PRFM News.com, diakses tanggal 25 Desember 2018

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Karéta Api Indonesia


KA Galunggung Nagreg.jpg