Stasion Cicaléngka

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cicaléngka

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CCL.png
  • Singgetan: CCL
  • Nomor: 1605
Stasiun Cicalengka 2020.jpg
Stasion Cicaléngka ditempo ti hareup, sanggeus papan ngaranna diganti ku nu vérsi 2020
LokasiJalan Stasiun Cicaléngka No. 1
Cicaléngka Kulon, Cicaléngka, Bandung, Jawa Kulon, 40395
Indonésia
Luhur+689 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 182+271 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron3
Jumlah jalur3
Informasi lain
KlasifikasiI[2]
Sejarah
Dibuka1884
Layanan
Lokal Bandung Raya jeung Lokal Cibatu
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta
KA Galunggung rék eureun di stasion Cicaléngka, Désémber 2018

Stasion Cicaléngka (CCL) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮎᮜᮦᮀᮊ) nyaéta stasion karéta api kelas I anu aya di Jalan Stasiun Cicaléngka, Cicaléngka Kulon, Cicaléngka, Bandung. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +689 méter ieu jadi stasion pangeureunan ahir pikeun karéta api lokal Bandung Raya. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion ieu kaasup Daérah Operasi II Bandung.

Di stasion ieu aya hal nu unik, nyaéta pas KA lokal Bandung Raya datang, panumpang anu rék naék ulah waka asup ka aréa péron saacan panumpang anu tina karéta geus turun kabéh. Hal ieu pikeun nartibkeun panumpang ku lantaran posisi stasion Cicaléngka minangka stasion ahir nu mana panumpang nu turun leuwih loba tibatan panumpang nu naék.

Saméméh jeung sanggeus stasion ieu aya sinyal pangulang ku lantaran ti dinya aya péngkolan. Tuluy, di aréa stasion Cicaléngka ogé aya turntable jeung corong cai anu geus teu dipaké.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Lokal Ékonomi AC[édit | édit sumber]

Galéri[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonésia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Haurpugur
Stasion saenggeusna:
Stasion Nagrég