Stasion Cicaléngka

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cicaléngka
  • Singgetan: CCL
  • Nomor: 1605
Stasiun Cicalengka Depan.jpg
Stasion Cicaléngka ditempo ti hareup
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Bandung
Kacamatan Cicaléngka
Désa Cicaléngka Kulon
Alamat Jalan Stasiun Cicaléngka No. 1
Kodeu pos 40395
Sajarah
Dibuka 1884
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] I
Kaluhuran +669 m
Letak[2] km 182+271 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Lokal Bandung Raya, Lokal Cibatu, jeung Galunggung
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 3
Jumlah péron 3
Tipeu pasinyalan Mékanik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya
Tempat ibadah: Aya

Stasion Cicaléngka (CCL) nyaéta stasion karéta api anu aya di Jalan Stasiun Cicaléngka, Cicaléngka Kulon, Cicaléngka, Bandung. Stasion ieu jadi stasion paeureunan ahir pikeun karéta api lokal Bandung Raya. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion ieu kaasup Daérah Operasi II Bandung.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Campuran[édit | édit sumber]

Ékonomi AC[édit | édit sumber]

Lokal Ékonomi AC[édit | édit sumber]

Pasilangan karéta api[édit | édit sumber]

Stasion Cicaléngka ogé ngalayanan karéta api anu rék disilang ku karéta api nu séjénna, karéta anu silang di Stasion Cicaléngka nyaéta:

Galéri[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonésia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Haurpugur
Stasion saenggeusna:
Stasion Nagrég
Batutulis Station.jpg