Stasion Cicaléngka

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cicaléngka
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CCL.png
  • Singgetan: CCL
  • Nomor: 1605
Stasiun Cicalengka Depan 2019.jpg
Stasion Cicaléngka ditempo ti hareup, sanggeus papan ngaranna diganti ku nu vérsi 2017
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBandung
KacamatanCicaléngka
DésaCicaléngka Kulon
AlamatJalan Stasiun Cicaléngka No. 1
Kodeu pos40395
Sajarah
Dibuka1884
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]I
Tingkat kaluhuran+689 m
Perenahna[2]km 182+271 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananLokal Bandung Raya, Lokal Cibatu, jeung Galunggung
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3
Jumlah péron3
Tipeu pasinyalanMékanik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya
Tempat ibadah: Aya
KA Galunggung rék eureun di stasion Cicaléngka

Stasion Cicaléngka (CCL) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮎᮜᮦᮀᮊ) nyaéta stasion karéta api kelas I anu aya di Jalan Stasiun Cicaléngka, Cicaléngka Kulon, Cicaléngka, Bandung. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +689 méter ieu jadi stasion paeureunan ahir pikeun karéta api lokal Bandung Raya. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion ieu kaasup Daérah Operasi II Bandung.

Di stasion ieu aya hal nu unik, nyaéta pas KA lokal Bandung Raya datang, panumpang anu rék naék ulah waka asup ka aréa péron saacan panumpang anu tina karéta geus turun kabéh. Hal ieu pikeun nartibkeun panumpang ku lantaran posisi stasion Cicaléngka minangka stasion ahir nu mana panumpang nu turun leueih loba tibatan panumpang nu naék.

Saméméh jeung sanggeus stasion ieu aya sinyal pangulang ku lantaran ti dinya aya péngkolan. Tuluy, di aréa stasion Cicaléngka ogé aya turntable jeung corong cai anu geus teu dipaké.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Campuran[édit | édit sumber]

Ékonomi AC[édit | édit sumber]

Lokal Ékonomi AC[édit | édit sumber]

Pasilangan karéta api[édit | édit sumber]

Stasion Cicaléngka ogé ngalayanan karéta api anu rék disilang ku karéta api nu séjénna, karéta anu silang di Stasion Cicaléngka nyaéta:

Galéri[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonésia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Haurpugur
Stasion saenggeusna:
Stasion Nagrég
Stasiun Selatan Bandung.jpg