Karéta api lokal Cibatu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lokal Cibatu
KA Lokal Cibatu Nagreg.jpg
KA Lokal Cibatu datang di stasion Nagrég
Informasi
Sistem Karéta api lokal
Kelas Ékonomi
Status Beroperasi
Stasion terminus Stasion Cibatu
Stasion Purwakarta
Operasi
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi II Bandung
Karakter lintas pagunungan jeung cukang
Lokomotip CC201, CC203
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 50-80 km/jam
Titik pangluhurna +848 m (Nagrég)

Karéta api lokal Cibatu atawa Karéta api Simandra nyaéta karéta api lokal panglaju nu ngahubungkeun Stasion Cibatu jeung Stasion Purwakarta.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 2 Bandung.[1] Harga tikét karéta ieu sakali jalan Rp8.000,00 (tarip flat), tapi karéta ieu kaasup kana karéta lambat lantaran loba eureun di stasion nu diliwatanana.[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC201 atawa CC203
  • 5-6 karéta ékonomi (K3)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP3)
  • 1 karéta aling-aling (B)[1]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta ieu berangkat ti Cibatu isuk-isuk, nepi ka Purwakarta siang, berangkat deui nepi ka Cibatu peuting.[2] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Informasi dan jadwal KA Lokal Cibatu (id) diakses tanggal 4 Januari 2016
  2. Jadwal KA Lokal Cibatu (id) diakses tanggal 4 Januari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI

KA Galunggung Nagreg.jpg