Stasion Garut

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Garut

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun GRT.png
  • Singgetan: GRT
  • Nomor: 1820
LokasiJalan Bank
Pakuwon, Garut Kota, Garut, Jawa Kulon,
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 7°12′49″S 107°54′16″E / 7.213611°S 107.904389°E / -7.213611; 107.904389Koordinat: Citakan:Country abbreviation 7°12′49″S 107°54′16″E / 7.213611°S 107.904389°E / -7.213611; 107.904389
Luhur+717 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 19+293 lintas Cibatu-Cikajang[1]
Jumlah péronHiji péron sisi anu jangkung
Jumlah jalur3 (jalur 1: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Sejarah
Dibuka14 Agustus 1889
Ditutup1983
Diwangun deui1947
Tanggal penting
Dibuka deuiTBA
Layanan
-
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalan
  • Tebeng Krian (nepi 1983)
  • Mekanik tipe Siemens & Halske semiotomatis (2020-kiwari)
Lokasi dina peta

Stasion Garut (GRT) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna d Pakuwon, Garut Kota, Garut. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +717 ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi II Bandung.

Saenggeus ditutup di taun 1983, stasion ieu, bareng jeung Stasion Pasirjéngkol, Stasion Wanaraja, jeung jalur KA Cibatu-Garut eukeur dina prosés réaktipasi anu rancanana bérés di bulan Pébruari 2020.[3]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Liputan6.com. "Mati 30 Tahun, Jalur KA Cibatu-Garut Bakal Hidup Kembali Pekan Depan". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-02-08. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cibatu-Cikajang
Stasion saméméhna:
Stasion Wanaraja
Stasion saenggeusna:
Stasion Kamojan