Stasion Garut

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Garut
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun GRT.png
  • Singgetan: GRT
  • Nomor: 1820
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténGarut
KacamatanGarut Kota
KalurahanPakuwon
AlamatJalan Bank
Sajarah
Dibuka14 Agustus 1889
Ditutup1983
Dibuka deuiTBA
Taun dirénovasi1947
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+717 m
Perenahna[2]km 19+293 lintas Cibatu-Cikajang
Layanan-
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3 (jalur 1: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi anu jangkung
Tipeu pasinyalan
  • Tebeng Krian (nepi 1983)
  • Mekanik tipe Siemens & Halske semiotomatis (2020-kiwari)

Stasion Garut (GRT) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna d Pakuwon, Garut Kota, Garut. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +717 ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi II Bandung.

Saenggeus ditutup di taun 1983, stasion ieu, bareng jeung Stasion Pasirjéngkol, Stasion Wanaraja, jeung jalur KA Cibatu-Garut eukeur dina prosés réaktipasi anu rancanana bérés di bulan Pébruari 2020.[3]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Liputan6.com. "Mati 30 Tahun, Jalur KA Cibatu-Garut Bakal Hidup Kembali Pekan Depan". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-02-08. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cibatu-Cikajang
Stasion saméméhna:
Stasion Wanaraja
Stasion saenggeusna:
Stasion Kamojan
Stasiun Selatan Bandung.jpg