Stasion Pasirjéngkol

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Pasirjéngkol
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun PSJ.png
  • Singgetan: PSJ
  • Nomor: 1825
Stasiun Pasirjengkol 2020.jpg
Stasiun Pasirjéngkol anu geus dirénovasi, 2020
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténGarut
KacamatanSukawening
DésaSukahaji
Kodeu pos44184
Sajarah
Dibuka14 Agustus 1889
Ditutup1983
Dibuka deuiTBA
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+674 m
Perenahna[2]km 4+685 lintas Cibatu-Cikajang
Layanan-
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2 (jalur 1: sepur lempeng)
Jumlah péronDua peron sisi yang tinggi
Tipeu pasinyalan
  • Tanpa pasinyalan (s.d. 1983)
  • Mékanik tipeu Siemens & Halske semiotomatis (2019-nepi ka)

Stasion Pasirjéngkol (PSJ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di wates antara Désa Sukahaji jeung Désa Sukasono, Sukawening, Garut, Kabupatén Garut. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +674 ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi II Bandung.

Saenggeus ditutup di taun 1983, stasion ieu, bareng jeung Stasion Wanaraja, Stasion Garut, jeung jalur KA Cibatu-Garut eukeur dina prosés réaktipasi anu rancanana bérés di bulan Pébruari 2020.[3]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Liputan6.com. "Mati 30 Tahun, Jalur KA Cibatu-Garut Bakal Hidup Kembali Pekan Depan". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-02-08. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cibatu-Cikajang
Stasion saméméhna:
Stasion Cibatu
Stasion saenggeusna:
Stasion Wanaraja
KA Galunggung Nagreg.jpg