Stasion Pasirjéngkol

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Pasirjéngkol

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun PSJ.png
  • Singgetan: PSJ
  • Nomor: 1825
Stasiun Pasirjengkol 2020.jpg
Stasiun Pasirjéngkol anu geus dirénovasi, 2020
LokasiSukahaji, Sukawening, Garut, Jawa Kulon, 44184
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 7°07′42″S 107°59′32″E / 7.128309°S 107.992357°E / -7.128309; 107.992357Koordinat: Citakan:Country abbreviation 7°07′42″S 107°59′32″E / 7.128309°S 107.992357°E / -7.128309; 107.992357
Luhur+674 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 4+685 lintas Cibatu-Cikajang[1]
Jumlah péronDua peron sisi yang tinggi
Jumlah jalur2 (jalur 1: sepur lempeng)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka14 Agustus 1889
Ditutup1983
Tanggal penting
Dibuka deuiTBA
Layanan
-
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalan
  • Tanpa pasinyalan (s.d. 1983)
  • Mékanik tipeu Siemens & Halske semiotomatis (2019-nepi ka)
Lokasi dina peta

Stasion Pasirjéngkol (PSJ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di wates antara Désa Sukahaji jeung Désa Sukasono, Sukawening, Garut, Kabupatén Garut. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +674 ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi II Bandung.

Saenggeus ditutup di taun 1983, stasion ieu, bareng jeung Stasion Wanaraja, Stasion Garut, jeung jalur KA Cibatu-Garut eukeur dina prosés réaktipasi anu rancanana bérés di bulan Pébruari 2020.[3]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Liputan6.com. "Mati 30 Tahun, Jalur KA Cibatu-Garut Bakal Hidup Kembali Pekan Depan". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-02-08. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cibatu-Cikajang
Stasion saméméhna:
Stasion Cibatu
Stasion saenggeusna:
Stasion Wanaraja
KA Galunggung Nagreg.jpg