2020

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Abad: abad ka-20 - abad ka-21 - abad ka-22
Dékade: 1990-an 2000-an 2010-an 2020-an 2030-an 2040-an 2050-an
Taun: 2017 2018 2019 - 2020 - 2021 2022 2023

Taun ka-2020 Maséhi dina Kalénder Grégorian.

Kajadian[édit | édit sumber]

Januari[édit | édit sumber]

  • 01 Januari - Hujan nu teu reureuh-reureuh ti maleman taun anyar kénéh ngabalukarkeun caahna Leuwi Angké sarta banjir di sawatara wewengkon di Jabodetabek.
  • 03 Januari - Pasawat drone Amérika Sarikat nyerang hiji konpoy militer di Iran, nelasan pamingpin Pasukan Quds, Mayjén Qasem Soleimani sarta sababaraha urang pajabat militer Iran jeung Irak, Serangan ieu minangka wawales kana serangan ka Kadutaan AS di Irak ku pasukan milisi dukungan Iran.
  • 06 Januari - Ria Irawan mulih ka jati mulang ka asal alatan panyakit kankér nu geus karandapan ti sababaraha taun ka tukang.
  • 08 Januari - Pasawat Ukraina, Boeing 737, murag di Téhéran, teu lila sabada ngapung. Sakabéh 176 jalma jeroeun kapal palastra.
  • 08 Januari - Dina raraga ngawales maotna Qassem Soleimani opat poé saméméhna, Iran nyerang dua pangkalan udara militer AS di Irak ku sababaraha misil, ngakibatkeun karusakan, tapi taya korban jiwa.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Emoji u1f4c5.svg