24 Pébruari

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

24 Pébruari nyaéta poé ka-55 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 310 poé (311 dina taun kabisat).

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1303 – Patempuran Roslin dina Perang Kamerdékaan Skotlandia nu Kahiji.
  • 1739 – Patempuran Karnal: Tentara pangawasa Iran, Nader Shah ngéléhkeun pasukan Karajaan Mogul pimpinan Muhammad Shah ti India.
  • 1821 – Babak panungtungan tina Perang Kamerdékaan Méksiko ti Spanyol, Rancangan Iguala.
  • 1826 – Panandatanganan Perjangjian Yandabo nandaan réngséna Perang Inggris-Burma Kahiji.
  • 1854Penny Red, prangko nu diliangan sisi-sisina mangrupakeun prangko munggaran nu sacara resmi disebarkeun.
  • 1868Andrew Johnson jadi présidén AS nu munggaran dimakzulkeun ku Kongrés, manéhna tuluy dibébaskeun ku Sénat.
  • 1875 – Kapal Laut Gothenburg neunggar Terumbu Karang Raksasa sarta tilem di leupas basisir wétan Australia, nelasan kurang leuwih 100 jalma, kaasup patinggi pagawé sipil jeung para pasohor.
  • 1881 – Cina jeung Rusia néken Perjangjian Cina-Rusia III.
  • 1916 – Gupernur Jéndral Koréa ngadegkeun hiji klinik nu katelah ku Jahyewon di Sorokdo pikeun ngarantina para pasén lépra.
  • 1918 – Déklarasi kamerdékaan Éstonia.
  • 1944 – Para Panunggang Merrill: Para panunggang ngamimitian lalampahan 1.000 mil nuju ka wilayah Burma nu dikawasa ku Jepang.
  • 1945 – PM Mesir Ahmad Mahir Pasha ditelasan di Parlemén sabada macakeun dekrit.
  • 1946 – Kolonél Juan Perón, nu ngadegkeun pagerakan pulitik nu nelah ku Peronisme, kapilih jadi présidén Argéntina pikeun kali kahijina.
  • 1949 – Kasapukan Daméy ditaréken, sacara rasmi ngaréngsékeun mumusuhan dina Perang Arab-Israél 1948.
  • 1981 – Lini 6,7 Mw Teluk Corinth narajang Yunani Tengah. Dua puluh dua palastra, 400 tatu sarta karugian total $812 juta dolar.
  • 1984 – Tyrone Mitchell nyerang SD 49 di Los Angeles, nelasan dua budak leutik sarta nyideraan 12 lianna.
  • 1989Ayatollah Ruhollah Khomeini ngaluarkeun fatwa sarta tawaran AS$3 juta minangka hadiah pikeun maténi Salman Rushdie, pangarang Ayat-Ayat Sétan.
  • 1989 – Pasawat United Airlines 811, nu tujuanna ti Selandia Baru rék ka Honolulu, soéh nalika keur ngapung, meclengkeun salapan panumpang ti séksi kelas bisnis.
  • 1991Perang Teluk: Pasukan darat meuntas wates Arab Saudi sarta asup ka Irak, ku kituna ngamimitian phase perang darat dina perang éta.
  • 1996 – Dua pasawat sipil nu dioperasikeun ku kelompok Dulur pikeun Panyalametan nu ngamarkas di Miami, ditémbak murag di saluhureun pacaian internasional ku Angkatan Udara Kuba.
  • 1999 – Pasawat China Southwest Airlines 4509, Tupolev Tu-154. murag nalika ngadeukeutan ka Bandara Internasional Wenzhou Longwan di Wenzhou, Zhejiang, China. Sakabéh 61 jalma di jéro kapal maraot.
  • 2004 – Lini 6,3 Mw Al Hoceima narajang kaléreun Maroko. Saheunteuna 628 jalma palastra, 926 tatu sarta leuwih ti 15.000 urang leungiteun imahna.
  • 2008Fidel Castro reureuh tina kaprésidénan Kuba sarta Déwan Menteri sabada nyepeng salila 32 taun. Manéhna tetap ngajabat minangka pupuhu Partéy Komunis salila tilu taun deui.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

https://en.wikipedia.org/wiki/February_24

Nuvola apps clock.png