20 Pébruari

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

20 Pébruari nyaéta poé ka-51 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 314 poé (315 dina taun kabisat) .

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1935 – Caroline Mikkelsen jadi awéwé munggaran nu ninceukkeun sukuna di Antartika.
  • 1944Perang Dunia II: Amérika Sarikat ngarebut Pulo Eniwetok.
  • 1979 – Lini ngarenghatkeun kawah vulkanik Sinila di Dataran Tinggi Diéng, ngaleupaskeun gas racun H2S sarta nelasan 149 urang pangeusi désa di Jawa Tengah, Indonésia.
  • 1988 – Otonomi Propinsi Nagorno-Karabakh milih papisah jeung Azerbaijan sarta ngagabung ka Arménia, micu kana lumangsungna Perang Nagorno-Karabakh.
  • 1991 – Di Tirana, puseur nagri Albania, patung raksasa pamingpin salila-lila Albania, Enver Hoxha, dirugrugkeun ku para pamoha.
  • 1998 – Pamaén skate Amérika, Tara Lipinski, jadi pangora-ngorana atlét nu nampa madali emas dina Olimpiade Usum Tiis 1998 di Nagano, Jepang.
  • 2003 – Ngalika konsér Great White di West Warwick, Rhode Island, pintonan pyrotechnics ngaléntab kleub peuting Station, nelasan 100 jalma sarta nyideraan leuwih ti 200 lianna.
  • 2009 – Dua pasawat Macan Tamil nu dieusi ku bom C4 nu nuju ka markas angkatan udara nasional ditémbak murag ku militer Sri Langka méméh nepi ka tujuanna.
  • 2010 – Di Pulo Madeira, Portugal, hujan gedé ngakibatkeun banjir jeung taneuh longsor, saheunteuna 43 maot dina nu mangrupakeun bencana pangparahna dina sajarah kapuloan éta.
  • 2014 – Losinan pamoha anti pamaréntah Euromaida maraot di Kiev, Ukraina, lolobana kabéjakeun ditelasan ku sniper.
  • 2015 – Dua karéta tubrukan di Kota Rafz, Swiss, ngakibatkeun 49 jalma taratu.
  • 2016 – Genep jalma maraot sarta dua tatu dina insidén panémbakan di pasisian Kalamazoo, Michigan.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré /poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

  • Poé Kaadilan Sosial Dunia

Tumbu luar[édit | édit sumber]

https://en.wikipedia.org/wiki/February_20

Nuvola apps clock.png