Fidél Castro

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Fidel Castro)
Luncat ka: pituduh, paluruh
Fidél Castro
Castro saba Amérika Sarikat taun 1959
Presiden Kuba
Masa jabatan
2 Désémber 1976 – 24 Pébruari 2008
Perdana Mentri Manéhna sorangan
Wakil Presiden Raúl Castro
Saméméhna Osvaldo Dorticós Torrado
Sanggeusna Raúl Castro
Sékrétaris Munggaran Komiteu Pusat Partéy Komunis Kuba
Masa jabatan
24 Juni 1961 – 19 April 2011
Députi Raúl Castro
Saméméhna Blas Roca Calderio
Sanggeusna Raúl Castro
Présidén Déwan Mentri Kuba
Masa jabatan
2 Désémber 1976 – 24 Pébruari 2008
Présidén Manéhna sorangan
Saméméhna Manéhna sorangan (minangka Perdana Mentri)
Sanggeusna Raúl Castro
Perdana Mentri Kuba
Masa jabatan
16 Pébruari 1959 – 2 Désémber 1976
Présidén Manuel Urrutia Lleó
Osvaldo Dorticós Torrado
Saméméhna José Miró Cardona
Sanggeusna Manéhna sorangan (minangka Présidén Déwan Mentri)
Sékrétaris Jéndral Gerakan Non-Blok
Masa jabatan
16 Séptémber 2006 – 24 Pébruari 2008
Saméméhna Abdullah Ahmad Badawi
Sanggeusna Raúl Castro
Masa jabatan
10 Séptémber 1979 – 6 Maret 1983
Saméméhna Junius Richard Jayawardene
Sanggeusna Neelam Sanjiva Reddy
Katerangan lian
Gumelar Fidel Alejandro Castro Ruz
13 Agustus 1926
Birán, Propinsi Holguín, Kuba
Pupus 25 Nopémber 2016 (yuswa 90)
Havana, Kuba
Partéy pulitik Partéy Ortodoks
(1946–52)
Gerakan 26 Juli
(1953–65)
Partéy Komunis Kuba
(1965–2016)
Pameget/istri Mirta Diaz-Balart (1948–55)
Dalia Soto del Valle (1980–2016)
Rélasi Raúl, Ramon, Juanita
Murangkalih 9, kaasup Alina Fernández
Padumukan Santiago de Cuba
Alma mater Universitas Havana
Profési Pengacara
Tanda tangan
*Kakawasaan minangka présidén diserahkeun ka Raúl Castro ti 31 Juli 2006.

Fidel Castro (Speaker Icon.svg audio) (gumelar 13 Agustus 1926; umur 91 taun) nyaéta présidén Kuba ti taun 1959 nepi ka taun 2008, masa pamaréntahan Fidel Castro bisa disebut masa pamaréntahan nu panglilana di Kuba.[rujukan?] Fidel anu jadi présidén kalayan ngarebut kakawasaan ieu téh nganut idéologi Marxisme, Fidel ogé kasohor salaku tokoh organisasi non blok anu mertahankeun idéologi komunis najan loba negara-negara séjén anu nganut idéologi komunis runtuh.[rujukan?] Castro anu meunang gelar dibidang hukum ti Universitas Havana (1950) ieu téh kadaptar jadi anggota Partéy Rakyat Kuba di taun1947.[rujukan?] Casto mingpin gerakan "bawah tanah" nalika Kuba dipingpin ku Fulgencio Batista Y Zaldiar.[rujukan?] Castro ngayakeun gerakan revolusi di Santiago taun 1953 nu ngabalukarkeun manéhna dibui, tuluy dibébaskeun taun 1955.[rujukan?]


Replace this image male.svg