20 Désémber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

20 Désémber nyaéta poé ka-354 dina sataun (ka-355 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 11 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1606 – Pausahaan Virginia ngirim tilu kapal laut balayar pikeun ngawangun Jamestown, Virginia, padumukan urang Inggris munggaran nu permanén di Amérika.
  • 1808 – Perang Peninsula: Pangepungan Zaragoza, Spanyol, ku pasukan Napoleon dimimitian.
  • 1917 – Cheka, polisi rahasia Soviét nu munggaran, diadegkeun.
  • 1924Adolf Hitler dibébaskeun ti Panjara Landsberg.
  • 1941Perang Dunia II: Patempuran munggaran ti Kelompok Sukarélawan Amérika, nu leuwih katelah ku “Maung Ngapung” di Kunming, China.
  • 1942 – Perang Dunia II: Angkatan Udara Jepang ngaboman Kalkuta, India.
  • 1948Perang Kamérdékaan Indonésia: Militer Walanda ngarebut Yogyakarta, puseur nagri saheulaanan ti Nagara Indonésia nu karak ngadeg.
  • 1951 – EBR-1 di  Arco, Idaho, jadi pabrik nuklir munggaran nu ngahasilkeun listrik. Listrikna dipaké pikeun nyaangan lampu-lampu.
  • 1952 – Pasawat Angkatan Udara AS C-124 murag jeung kabeuleum di Dano Moses, Washington, nelasan 87 jalma.
  • 1971 – Organisasi Pitulung Internasonal Dokter Tanpa Watesan diadegkeun ku Bernard Kouchner sarta sakelompok wartawan di Paris, Perancis.
  • 1973 – PM Spanyol, Admiral Luis Carrero Blanco, nemasing pati ku hiji serangan bom mobil di Madrid.
  • 1984 – Kahuruan Torowongan Summit, salah sahiji tina kahuruan torowongan pangtohagana dina sajarah, ngaduruk hiji karéta cepet nu ngangkut leuwih ti jutaan léter béngsin, kaluar tina erélna di kota Todmorden, Inggris.
  • 1985Paus John Paul II ngabéwarakeun diwanggunna Poé Pamuda Dunia.
  • 1987 – Bencana laut pangparahna dina mangsa daméy, kapal panumpang férry Doña Paz tilelep sabada  diadu jeung kapal téngker minyak Vector di Selat Tablas di Kapuloan Philipina, nelasan leuwih 4.000 jalma (béja resmi 1.749).
  • 1989 – Serangan Amérika Sarikat ka Panama, nyingkirkeun Manuel Noriega.
  • 1995 – Pasawat 965 American Airlines, Boeing 757, murag ka hiji gunung 50 km kaléreun Cali, Kolombia, nelasan 159 jalma.
  • 1999Makau disérénkeun ka Cina ti Portugal.
  • 2004 – Sagorombolan bangsat maok duit sajumlah £26,5 juta di Donegall Square West, markasna Bank Northern di Belfas, Irlandia Kalér, mangrupakeun salah sahiji panggarongan bank pangtohagana dina sajarah Inggris.
  • 2007Elizabeth II jadi ratu monarki pangkolotna di Karajaan Inggris, ngaliwatan Ratu Victoria nu dumelah salila 81 taun, tujuh bulan, 29 poé.
  • 2007 – Lukisan Suzanne Bloch (1904), beunang seniman Spanyol Pablo Picasso, sarta O Lavrador de Café ku palukis modernis Brasil, Cândido Portinari, dipaling ti Muséum Seni São Paulo.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png

7rzr7l5