29 Désémber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

29 Désémber nyaéta poé ka-363 dina sataun (ka-364 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 2 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1503 – Patempuran Garigliano (1503) lumangsung antara tentara Spanyol pimpinan Gonzalo Fernández de Córdoba ngalawan tentara Perancis pimpinan Ludovico II, Bangsawan Saluzzo.
  • 1508 – Pasukan Portugis dina pimpinan Francisco de Almeida nyerang Khambhat, India, dina Patempuran Dabul.
  • 1876 – Kacilakaan jalan rél Leuwi Ashtabula lumangsung, ngakibatkeun 64 tatu sarta 92 maraot di Ashtabula, Ohio.
  • 1890 – Pangbantéan Wounded Knee di Panampungan Indian Lamping Pinus, 300 urang Lakota (Sioux) ditelasanku Résimen Kavaléri ka-7 Amérika Sarikat.
  • 1911Mongolia meunangkeun kamerdékaan ti Dinasti Qing, ngistrénan Jebtsundamba Khutughtu ka-9 minangka Khagan (Raja) Mongolia.
  • 1911 – Sun Yat Sen jadi pajabat présidén Républik China; sacara résmi nyepeng jabatan dina tanggal 1 Januari 1912.
  • 1930 – Pidato kaprésidénan (di Liga Muslim) Sir Muhammad Iqbal di Allahabad ngawanohkeun téori dua bangsa sarta visi kasar tina pangadegan Pakistan.
  • 1937 – Nagara Merdéka Irlandia digantikeun ku hiji nagara anyar nu nelah Irlandia ku diadopsina hiji konstitusi anyar.
  • 1940Perang Dunia II: Kahuruan Raya Kota London Kadua, pasawat Luftwaffe ngabom api London, Inggris, nelasan ampir 200 urang sipil.
  • 1972 – Pasawat Eastern Air Lines 401 (Lockheed L-1011 TriStar) murag di Florida Everglades nalika ngadeukeutan ka Bandara Internasional Miami, Florida, nelasan 101 urang tina 176 jalma di sajeroeunna.
  • 1975 – Bom ngajelegur di Bandara LaGuardia di Kota New York, nelasan 11 jalma sarta natuan 74 lianna.
  • 1994 – Pasawat Turkish Airlines 278 (Boeing 737-400) murag nalika ngadeukeutan ka Bandara Van Ferit Melen di Van, Turki, nelasan 57 tina 76 jalma sajeroeun pasawat.
  • 1996 – Pamaréntah Guatemala jeung para pamingpin Sarikat Révolusionér Nasional Guatemala nanda tangan kasapukan damai, ngeureunan 36 taun perang sodara.
  • 1997Hong Kong ngamimitian maéhan 1,25 juta hayam pikeun ngeureunkeun kahariwang nerekabna influénsa maut.
  • 2003 – Érsa Sirégar, wartawan RCTI, maot katémbak ku GAM di Simpang Ulim, Acéh Wétan.
  • 2006Inggris réngsé mayar hutangna ka Amérika urut Perang Dunia II.
  • 2011Samoa jeung Tokelau ngaluncatan sapoé langsung ka tanggal 31 Désémber nalika pindah tina salah sahiji Garis Tanggal Internasional kana garis lianna.
  • 2013 – Bom maéhan manéh di jalan rél Statsiun Volgograd-1A di beulah kidul Kota Volgograd, Rusia, nelasan saheunteuna 18 jalma sarta nyiederaan 40 séjénna. Kawartakeun yén kelompok Émirat Kaukakus nu tanggung jawab kana kajadian ieu.

Nu Babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png