Twice

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Twice
트와이스
Ti kénca ka katuhu: Momo, Jeongyeon, Jihyo, Nayeon, Chaeyoung, Dahyun, Mina, Tzuyu jeung Sana
Profil
Nami lian트와이스
AsalSeoul, Korea Kidul
Aliran
Taun aktip2015 (2015)–jeung
Lébel
Maén diJYP Nation
Ramatlokatwice.jype.com (Korea)
twicejapan.com (Jepang)
Anggota ti
Hangeul.svg Ieu artikel ngandung téks basa Koréa.
Tanpa rojongan rendering, Anjeun ukur bisa ningali tanda tanya, kotak, atawa sandi séjénna, lain hangul atawa hanja.

Twice (Hangul: 트와이스: Teuwaiseu), disingget jadi Twice, nyaéta grup musik K-pop ti mancanagara nu dibentuk ku JYP Entertainment ti acara realitas 16 basa taun 2015. Twice téh anggotana aya salapan urang awéwé, nyaéta: Nayeon, Jeongyeon, Momo, Sana, Jihyo, Mina, Dahyun, Chaeyoung, jeung Tzuyu. Maranéhannana debut tanggal 20 Oktober 2015, kalawan dirilisna album mini The Story Begins.

Twice munggaran kakoncara taun 2016 ku lagu "Cheer Up" nu suksés meunangkeun paringkat 1 di Gaon Digital Chart, ogé éta lagu mangrupa singel kalawan pangajualan pangpayuna dina taun anu sarua. Lagu ieu ogé meunangkeun gelar Song of the Year di acara pangajénan musik utama kayaning Melon Music Awards jeung Mnet Asian Music Awards. Lagu anu séjénna, "TT" ti album mini katilu maranéhannana Twicecoaster: Lane 1, meunangkeun réngking hiji dina tangga lagu salila opat minggu ka hareupna. Ieu albeum téh mangrupa albeum ti grup musik awéwé panghadéna pikeun taun 2016, kacatet, kajual saloba 350,852 kopi nepi ka ahir tahun. Ngan ukur 19 bulan sanggeus debut, Twice geus ngajual leuwih ti 1.2 juta kopi, di antarana opat album mini jeung hiji album spésial.

Anggota[édit | édit sumber]

  • Nayeon (나연) – vokalis, pangigel
  • Jeongyeon (정연) – vokalis
  • Momo (모모) – pangigel, vokalis, réper
  • Sana (사나) – vokalis
  • Jihyo (지효) – pamingpin, vokalis
  • Mina (미나) – pangigel, vokalis
  • Dahyun (다현) – réper, vokalis
  • Chaeyoung (채영) – réper, vokalis
  • Tzuyu (쯔위) – pangigel, vokalis

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nulis.jpg