Twice

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Twice (Hangul: 트와이스; Teuwaiseu), diformat janten TWICE, nyaeta grup musik K-pop mancanegara nu dibentuk ku JYP Entertainment ti acara realitas SIXTEEN basa taun 2015. TWICE teh aya salapan urang wanoja, nyaeta: Nayeon, Jeongyeon, Momo, Sana, Jihyo, Mina, Dahyun, Chaeyoung, dan Tzuyu. Aranjeunna debut kaping 20 Oktober 2015, ku album mini The Story Begins.

TWICE janten kakoncara taun 2016 ku lagu "Cheer Up" nu berhasil kenging peringkat 1 di Gaon Digital Chart, oge janten singel ku icalan pangpajengna di taun nu sami. Lagu ieu ge kenging gelar Song of the Year di acara penghargaan musik utami kawas Melon Music Awards sareng Mnet Asian Music Awards. Lagu nu sanes, "TT" ti album mini katilu aranjeunna Twicecoaster: Lane 1, janten rengking hiji taraje lagu opat minggueun teras - terasan. Album ieu teh album grup wanoja ku icalan pangsaena kanggo taun 2016, kapeserna 350,852 kopi dugi ahir tahun. Ngan ukur 19 bulan saatos debut, TWICE tos ngical langkung ti 1.2 juta kopi, nganggo opat album mini sareng hiji album spesial.