Hanja

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Hanja
Tulisan "Hanja" dina Hanja sarta Hangul
Tulisan "Hanja" dina Hanja sarta Hangul
Ngaran Koréa
Hangul한자
Hanja漢字
Alih Aksara anu DisampurnakeunHanja
McCune-ReischauerHancha
Sistim penulisan Koréa
Hangeul
Hanja
Aksara campuran
Transliterasi Koréa

Hanja (sacara harafiah: aksara Han), atawa Hanmun (한문; 漢文), anu sakapeung ditarjamahkeun minangka aksara Tiongkok-koréa, nyaéta sebutan pikeun aksara Tionghoa (Hanzi) dina basa Koréa, tapi sacara spesifik ngarujuk ka aksara-aksara anu diinjeum basa Koréa sarta dijadikeun bagian ti basa kasebut ngaliwatan pergantian pengucapan.

Béda jeung Kanji dina basa Jepang anu geus ngarobah sarta menyederhanakan loba karakter (aksara), Hanja ampir henteu miboga béda ti Hanzi wangun tradisional sanajan aya saeutik batan aksara standar Hanja nyaéta varian Hanzi anu ogé kapanggih dina Kanji standar.