Aksara Tionghoa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Aksara Tionghoa
Hanzi.svg
Jenis aksara
Basa Cina, Jepang, Koréa, Viétnam
Periode
Jaman Parunggu Cina nepi ka kiwari
ISO 15924 Hani, 500
Arah panulisan Citakan:ISO 15924 direction
ngaran Unicode
Citakan:ISO 15924 alias

Aksara Tionghoa (Mandarin: 漢字;pinyin: Hànzì) mangrupa wangun-wangun tinulis basa Tionghoa, jueng dina jumlah anu leuwih saeutik; basa Jepang, jeung basa Koréa (ngan saukur di Koréa Kidul). Aksara Tionghoa geus leungit dina basa Viétnam - dina mangsa dipakéna nepi ka abad ka-20 - jeung Koréa Kalér, dina mangsa geus diganti sakumna ku Hangul.

Aksara Tionghoa disebut hànzì dina basa Mandarin, kanji dina basa Jepang, hanja atawa hanmun dina basa Koréa, jeung Hán tự (ogé dipaké dina tulisan chu nom) dina basa Viétnam.


Nulis.jpg