6 Désémber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

6 Désémber nyaéta poé ka-340 dina sataun (ka-341 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 25 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1240 – Serangan Mongolia ka Rusia: Kiev dina pingpinan Daniel ti Galicia jeung Volvode Dmytro karebut ku urang Mongolia pingpinan Batu Khan.
  • 1877 – Édisi munggaran The Washington Post dipedalkeun.
  • 1897 – London jadi kota munggaran di dunia nu ngabogaan taxi nu maké lisensi.
  • 1907 – Hiji tambang batu bara bitu di Monongah, Virgina Kulon. nelasan 362 pagawé.
  • 1912 – Patung Nefertiti katimu.
  • 1917Finlandia nyatakeun merdéka ti Rusia.
  • 1917 – Bahan-bahan amunisi ngabeledug di deukeut Halifax, Nova Scotia, nelasan leuwih ti 1.900 jalma, mangrupakeun beledugan buatan jalma pangtohagana dina mangsa harita.
  • 1921 – Pasini Anglo - Irlandia ditanda tangan di London ku wakil-wakil ti Inggris jeung Irlandia.
  • 1922 – Sataun sabada Pasini Anglo - Irlandia, Nagara Irlandia Merdéka diwujudkeun.
  • 1982 – Pasukan IRA ngabom hiji pub nu remen didatangan ku soldadu Inggris di Ballykelly, Irlandia Kalér, nelasan sawelas soldadu jeung genep warga sipil.
  • 1989 – Pangbantéan Politéhnik École (atawa Pangbantéan Montreal): Marc Lépine, saurang panémbak anti-feminis, nelasan 14 awéwé ngora di Politéhnik École di Montreal.
  • 1992 – Masjid Babri di Ayodhya, India, diancurkeun, nungtun kana nerekabna kakacoan nu ngabalukarkeun palastrana leuwih ti 1.500 jalma.
  • 1995 – Pasawat Khabarovsk United Air Group 3949 ti Rusia, neunggar Gunung Bo-Dzhausa, korban tiwas 98 jalma.
  • 1997 – Pasawat kargo Rusia, Antonov An-124 ragrag kana hiji komplék apartemén di deukeut Irkutsk, Siberia, nelasan 67 jalma.
  • 2005 – Pasawat transportasi Angkatan Udara Iran, C-130, neunggar gedong apartemén sapuluh tingkat di aréa pamukiman di Téhéran, nelasan sakabéh 94 jalma na jero kapa sarta 12 leuwih di darat.
  • 2017 – Pamaréntahan Donald Trump sacara resmi ngabéwarakeun pangakuan yén Yérusalem minangka puseur nagri Israél.

Nu babar[édit | édit sumber]

1827William Arnott, urang Australi nu nyieun pabrik biskuit Arnott (td. 1901)

1908Baby Face Nelson, gangster Amérika (td. 1934)

1976Alicia Machado, Miss Universe 1996 ti Vénezuéla

1982Alberto Contador, tukang balap sapédah Spanyol

1984Putri Sofia, putri Swédia

1994Giannis Antetokounmpo, pamaén baskét Yunani

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png