6 Désémber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Tempo oge: Kalénder kajadian

6 Désémber nyaéta poé ka-340 dina sataun (ka-341 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 25 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1240 – Serangan Mongolia ka Rusia: Kiev dina pingpinan Daniel ti Galicia jeung Volvode Dmytro karebut ku urang Mongolia pingpinan Batu Khan.
  • 1877 – Édisi munggaran The Washington Post dipedalkeun.
  • 1897 – London jadi kota munggaran di dunia nu ngabogaan taxi nu maké lisensi.
  • 1907 – Hiji tambang batu bara bitu di Monongah, Virgina Kulon. nelasan 362 pagawé.
  • 1912 – Patung Nefertiti katimu.
  • 1917Finlandia nyatakeun merdéka ti Rusia.
  • 1917 – Bahan-bahan amunisi ngabeledug di deukeut Halifax, Nova Scotia, nelasan leuwih ti 1.900 jalma, mangrupakeun beledugan buatan jalma pangtohagana dina mangsa harita.
  • 1921 – Pasini Anglo - Irlandia ditanda tangan di London ku wakil-wakil ti Inggris jeung Irlandia.
  • 1922 – Sataun sabada Pasini Anglo - Irlandia, Nagara Irlandia Merdéka diwujudkeun.
  • 1982 – Pasukan IRA ngabom hiji pub nu remen didatangan ku soldadu Inggris di Ballykelly, Irlandia Kalér, nelasan sawelas soldadu jeung genep warga sipil.
  • 1989 – Pangbantéan Politéhnik École (atawa Pangbantéan Montreal): Marc Lépine, saurang panémbak anti-feminis, nelasan 14 awéwé ngora di Politéhnik École di Montreal.
  • 1992 – Masjid Babri di Ayodhya, India, diancurkeun, nungtun kana nerekabna kakacoan nu ngabalukarkeun palastrana leuwih ti 1.500 jalma.
  • 1995 – Pasawat Khabarovsk United Air Group 3949 ti Rusia, neunggar Gunung Bo-Dzhausa, korban tiwas 98 jalma.
  • 1997 – Pasawat kargo Rusia, Antonov An-124 ragrag kana hiji komplék apartemén di deukeut Irkutsk, Siberia, nelasan 67 jalma.
  • 2005 – Pasawat transportasi Angkatan Udara Iran, C-130, neunggar gedong apartemén sapuluh tingkat di aréa pamukiman di Téhéran, nelasan sakabéh 94 jalma na jero kapa sarta 12 leuwih di darat.
  • 2017 – Pamaréntahan Donald Trump sacara resmi ngabéwarakeun pangakuan yén Yérusalem minangka puseur nagri Israél.

Nu babar[édit | édit sumber]

1827 – William Arnott, urang Australi nu nyieun pabrik biskuit Arnott (td. 1901)

1908 – Baby Face Nelson, gangster Amérika (td. 1934)

1976 – Alicia Machado, Miss Universe 1996 ti Vénezuéla

1982 – Alberto Contador, tukang balap sapédah Spanyol

1984 – Putri Sofia, putri Swédia

1994 – Giannis Antetokounmpo, pamaén baskét Yunani

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png