23 Désémber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

23 Désémber nyaéta poé ka-357 dina sataun (ka-358 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 8 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1572 – Téologis Johann Sylvan diéksékusidi Heidelberg, Jérman alatan kayakinan Antitriniti-na nu teu paruk.
  • 1598 – Perang Arauco: Gupernur Chili Martin Garcia Onez de Loyola nemasing pati dina Patempuran Curalaba ku Indian Mapuches pimpinan Pelantaru.
  • 1876 – Poé kahiji Konferénsi Konstantinopel nu mana ngahasilkeun kasapukan diperlukeunna réformasi pulitik di Balkan.
  • 1916Perang Dunia I: Patempuran Magdhaba: Pasukan Sakutu ngéléhkeun Turki di Bobojong Sinai.
  • 1941 – Perang Dunia II: Sanggeus campuh salila 15 poé, Pasukan Karajaan Jepang hasil ngarebut Pulo Wake.
  • 1947Transistor munggaran ditémbongkeun di Laboratorium Bell.
  • 1954 – Operasi transplantsasi ginjal nu munggaran hasil dipidangkeun ku J. Hartwell Harrison jeung Joseph Murray.
  • 1968 – Dalapan puluh dua palaut di Kapal USS Pueblo dibébaskeun sabada sawelas bulan ditahan di Koréa Kalér.
  • 1972 – Lini 6,5 Mw narajang Managua, puseur nagri Nikaragua, nelasan leuwih ti 10.000 jalma.
  • 1972 – Genep belas jalma nu harirup kénéh tina kacalakaan muragna pasawat di Pagunungan Andes disalametkun sanggeus 73 poéna kabéjakeun batahan ku cara ngadahar bangké baturna.
  • 1979Perang Soviét–Afghan: Pasukan Uni Soviét nempatan Kabul, puseur nagri Afghanistan.
  • 1984 – Sabada ngarandapan mesin nu kabakar, Pasawat Aeroflot 3519 nyoba rék ngadarat darurat di Bandara Internasional Krasnoyarsk, hanyakal tibeubeut, nelasan 110 tina 111 jalam di jero kapal.
  • 1986Voyager, nu dipilotan ku Dick Rutan jeung Jeana Yeager, ngadarat di Markas Angkatan Udara Edwards di California, mangrupakeun kapal udara nu kahiji nu bisa ngapung teu reureuh-reureuh ngulilingan dunya bari jeung teu ngeusi bahan bakar boh di darat boh di jomantara.
  • 1990 – Dina hiji referéndm, 88,5% kasaluruhan pamilih Slovénia, marilih pikeun merdéka ti Yugoslavia.
  • 2002 – A U.S. MQ-1 Predator ditémbak ku MIG-25 Irak dina tempur munggaran antara hiji dron ngalawan pasawat konvénsional.
  • 2003 – Ladang gas alam PetroChina Chuandongbei ngabeledug di Guoqiao, Kai County, Chongqing, China, nelasan saheunteuna 234 jalma.
  • 2015 – Bom ngajelegur di Bandara Sabiha Gökçen Istambul, nelasan saurang tukang beberesih bandara. Élang Bébas Kurdistan ngaku tanggung jawab kana kajadian ieu. .

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png