13 Désémber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

13 Désémber nyaéta poé ka-347 dina sataun (ka-348 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 18 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1758 – Kapal pangangkut Inggris, Duke William tilelep di Atlantik Kalér, niwaskeun leuwih ti 360 jalma.
  • 1862 – Perang Sipil Amérika: Dina Patempuran Fredericksburg, pasukan Jéndral Robert E. Lee ti Konféderasi ngéléhkeun pasukan Jéndral Ambros Burnside ti Union.
  • 1937Perang Cina - Jepang Kadua: Patempuran Nanking: kota Nanjing nu dijagaan ku Tentara Révolusionér Nasional dina pingpinan Jéndral Tang Shengzi murag ka Jepang. Hal ieu dituluykeun ku Pangbantéan Nanking, di mana tentara Jepang merkosa jeung maéhan ratusan rébu rakyat sipil.
  • 1939Perang Dunia II: Patempuran River Plate: Kaptén Hans Langsdorff nu mawa kapal pangjalajah Jérman Admiral Graf Spee patelak jeung kapal Karajaan Inggris HMS Exeter, HMS Ajax jeung HMS Achilles sarta tuluy kasoran.
  • 1960 – Nalika Raja Haile Selassie ti Ethiopia keur nyaba ka Brasil, pasukan pangawal karajaanna ngarebut puseur nagri sarta ngaproklamirkeun panggantian dirina ku anakna, Putra Mahkota Pangéran Asfa Wossen.
  • 1977 – Pasawat Air Indiana 216 murag deukeut Bandara Régional Evansville, nelasan 29 jalma, kaasup tim baskét Universitas Evansville tur para pangiringna.
  • 1982 – Lindu 6.0 Ms  Yaman Kalér ngoyag-ngoyag Yaman kulon kidul ku Inténsitas Mercalli maksimum VIII (Heuras), nelasan 2.800 jalma sarta nyideraan 1.500 lianna.
  • 1989 – Serangan ka pos jaga Derryard: IRA ngalancarkeun serangan ka pos jaga kandaraan temporér Pasukan Inggris di deukeu Rosslea, Irlandia Kalér. Dua urang Inggris palastra sarta dua séjénna tatu.
  • 2001 – Sansad Bhavan, gedong Parlemén India diserang ku téroris. Dua belas jalma palastra kaasup si téroris.
  • 2003Perang Irak: Operasi Subuh Beureum: Manten Présidén Irak Saddam Hussein kacerek di kota asalna, Tikrit.
  • 2006 – Konvénsi ngeunaan Hak-Hak Jalma-Jalma nu Merlukeun Kahususan diadopsi ku Majelis Umum PBB.
  • 2007 – Pasini Lisbon ditarékeu ku nagara-nagara anggota EURO.
  • 2011 – Hiji serangan bunuh diri lumangsung di Liège, Belgia, nelasan genep jalma sarat natuan 125 séjénna di hiji pasar Natal.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png