Donatello

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Patung Donatello

Donato di Niccolò di Betto Bardi (sakitar 1386 - 13 Desember 1466), ogé anu dikenal Donatello, nya éta salah saurang seniman jeung pamatung Italia ti Firenze dina awal abad Renaisans.[1] Ajneunna dikenal sabagé salah sahiji pamatung anu pang hadéna dina jaman éta.[1] Anjeunna maké tipe husus dina tehnik nyieun patung anu nyieun karyana katingali leuwih nyata.[1]

Awal Kahirupan[édit | sunting sumber]

Donatello nya éta anak ti Niccolò di Betto Bardi, anggota sekutu Florentine Wool Combers, anu gumelar di Firenze kurang leuwih taun 1386. Donatello dididik di imah kaluarga Martelli.[2] Anjeunna meunang latihan seni di hiji béngkél tukang emas anu tuluy gawé di studio Lorenzo Ghiberti.[2]

Rujukan[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg