4 Désémber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

4 Désémber nyaéta poé ka-338 dina sataun (ka-339 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 27 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1619 – Tilu puluh dalapan kolonis nepi ka Berkeley Hundred, Virginia. Piagem rombongan ieu nyatakeun yén poé ieu bakal tuluy dipiéling unggal taun minangka poé thanksgiving / sukuran ka Pangéran.
  • 1791 – Édisi kahiji The Observer, koran mingguan munggaran di dunia, dipedalkeun.
  • 1967Perang Viétnam: Pasukan AS jeung Viétnam Kidul adu hareupan jeung pasukan Viétkong di Délta Mékong.
  • 1971 – Armada Laut India nyerang Armada Pakistan jeung Karachi.
  • 1975 - Suriname jabung ka Pasarékatan Bangsa-Bangsa.
  • 1976 - Acéh mroklamirkeun kamerdékaanna ti Indonésia.
  • 1977 - Malaysia Airlines Penerbangan 653 dibajak sarta murag di Tanjung Kupang, Johor, Malaysia. Saratus urang palastra.
  • 1977 – Jean-Bédel Bokassa, présidén Républik Afrika Tengah, ngistrénan manéh minangka Raja Bokassa I Karajaan Afirka Tengah.
  • 1980 - Kelompok musik rock Inggris Led Zeppelin resmi dibubarkeun alatan maotna pamaén drum John Bonham tanggal 25 Séptémber.
  • 1984 – Perang Sipil Sri Langka:Angkatan Basanjata Sri Langka nelasan 107–150 sipil di Mannar.
  • 1991 – Terry A. Anderson dibébaskeun sanggeus disandera salila tujuh taun di Béirut; manéhna mangrupakeun tahanan pamungkas jeung panglilana di Libanon..
  • 1992 - Diadegkeunna Padhyangan, grup bodor asal Bandung, Indonésia.
  • 1992 – Présidén George H. W. Bush ngirimkeun 28.000 tentara AS ka Somalia, di Afirka Kalér.
  • 2014 – Pamoha Islam nelasan tilu pulisi nagara di bunderan méméh tuluy asup ka hiji sakola kosong jeung hiji gedong pasamoan di Grozny. Sapuluh tentara tiwas sarta 28 tatu dina tétémbakan nu ditungtungan ku maraotna kasapuluh pamoha.
  • 2015 – Bom seuneu dialungkeun ka jero réstoran di Kairo, Mesir, nelasan 17 jalma.
  • 2017 – Kahuruan Thomas dimimitian di deukeut Santa Paula sarta jadi kahuruan pangtohagana dina sajarah California modérn sanggeus ngaduruk 440 mil pasagi (114.078 héktar) di Ventura jeung Wewengkon Santa Barbara.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png