Jean-Marie Pfaff

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jean-Marie Pfaff
Jean-Marie Pfaff at Runa Ralley 2007 cropped.jpg
Pfaff in 2007
Informasi pribados
Nami lengkep Jean-Marie Pfaff
Lahir 4 Désémber 1953 (1953-12-04) (yuswa 66)
Tempat lahir Lebbeke, Bélgia
Luhur 1.80 m (5 ft 11 in)
Posisi Kiper
Nomor 01
Karir sénior*
Taun Tim Midang (Gol)
1972–1982 Beveren 305 (0)
1982–1988 Bayern Munich 156 (0)
1988–1989 Lierse 23 (0)
1989–1990 Trabzonspor 22 (0)
Total 506 (0)
Tim nasional
1976–1987 Bélgia 64 (0)
Kapalatihan
1998–1999 K.V. Oostende
  • Midang jeung gol di klub sénior ngan diétang ti liga doméstik .

Jean-Marie Pfaff (lahir 4 Désémber 1953 di Lebbeke, Bélgia) nyaéta manten kiper ménbal Bélgia[1] nu méakkeun karir profésionalna lolobana di Beveren jeung Bayern Munich. Pfaff maén pikeun tim nasional Bélgia sajumlah 64 kali sarta ngilu ilibiung dina Piala Dunia FIFA 1982 jeung Piala Dunia FIFA 1986.

Karir kleub[édit | édit sumber]

Wanci umur 16 taun. Pfaff gabung ka K.S.K. Beveren di mana bareng manéhna meunangkeun gelar juara Bélgia (1979) jeung Piala Bélgia (1978). Di taun nu sarua manéhna narima Sapatu Emas Bélgia. Taun 1982, manéhna asup ka skuad Bayern Munich, meunangkeun tilu gelar Bundesliga (ti taun 1985 nepi ka 1987) sarta dua Piala Jérman (1984 jeung 1986).[2]

Karir Internasional[édit | édit sumber]

Pfaff mimiti maén bareng Red Devils (Bélgia) di taun 1976 ngalawan musuh kabuyutanna, Walanda. Manéhna jadi kiper nalika Euro 80 jeung Euro 84 sarta Piala Dunia 1982 jeung 1986. Dina Piala Dunia 1982, Pfaff ampir tilelep nalika manéhna didorong ka kolam renang ku saurang jurnalis, sedengkeun manéhna teu bisaeun ngojay.

Sabada pengsiun[édit | édit sumber]

Pfaff kasebutkeun ku Pélé minangka salah sahiji tina 125 pamaén bola pangonjoyna nu dumelah kénéh di bulan Maret 2004. Manéhna jadi béntang TV di Bélgia dina acara pintonan réalitas De Pfaffs nu mintonkeun dirina jeung kulawargana ti taun 2002 nepi ka taun 2012.[3]

Kahirupan pribadi[édit | édit sumber]

Pfaff ngadahup ka Carmen Seth (lahir 24 Maret 1956) dina bulan Juni 1974. Maranéhna ngabogaan tilu budak awéwé: Debby Edilbert Gerdina (lahir 30 Mei 1975), Kelly Yvonne Danny (lahir 26 Juli 1977) jeun Lyndsey Linda Marc (lahir 4 Oktober 1978).

Statistik karir[édit | édit sumber]

Pidangan Kleub Liga Cup League Cup Continental Total
Usum Kleub Liga Maén Gul Apps Goals Apps Goals Apps Goals Apps Goals
Bélgia Liga Belgian Cup League Cup Europe Total
1973–74 Beveren Divisi I 27 0
1974–75 32 0
1975–76 36 0
1976–77 33 0
1977–78 34 0
1978–79 34 0
1979–80 33 0
1980–81 22 0
1981–82 25 0
Jérman Liga DFB-Pokal Other Europe Total
1982–83 Bayern Munich Bundesliga 27 0
1983–84 32 0
1984–85 14 0
1985–86 24 0
1986–87 34 0
1987–88 25 0
Bélgia League Belgian Cup League Cup Europe Total
1988–89 Lierse Divisi I 23 0
Turki League Türkiye Kupası League Cup Europe Total
1989–90 Trabzonspor Süper Lig 22 0
Total Bélgia 299 0
Jérman 156 0
Turki 22 0
Total Karir

Pangajén[édit | édit sumber]

Kleub[édit | édit sumber]

Beveren

  • Liga Bélgia: 1978-1979
  • Piala Bélgia: 1977-1978

Bayern Munich

  • Bundesliga: 1984–85, 1985–86, 1986–87
  • DFB-Pokal: 1983–84, 1985–86

Individual

  • Sapatu Emas Bélgia: 1978
  • Tim Kabéh Bintang Piala Dunia FIFA: 1986
  • Kiper Panghadéna IFFHS: 1987[4]
  • FIFA 100: 2004
  • Panghargaan Légenda Suku Emas: 2014[5]

Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. "Jean-Marie Pfaff". worldfootball.net. Diakses tanggal 20 December 2012. 
  2. "Jean Marie PFAF". FIFA.com. Diarsipkan dari versi asli tanggal 25 December 2012. Diakses tanggal 20 December 2012. 
  3. "De Pfaffs". IMDB. Diakses tanggal 20 December 2012. 
  4. José Luis Pierrend (27 Maret 2015). "IFFHS' World's Best Goalkeeper of the Year". RSSSF. Diakses tanggal 23 Séptémber 2015. 
  5. José Luis Pierrend (27 March 2015). "IFFHS' World's Best Goalkeeper of the Year". RSSSF. Diakses tanggal 23 September 2015. 

Tutumbu Luar[édit | édit sumber]