27 Désémber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Tempo oge: Kalénder kajadian

27 Désémber nyaéta poé ka-361 dina sataun (ka-362 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 4 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1655 – Perang Kalér Kadua / Deluge: Para wiku biara Jasna Góra di Częstochowa, Polandia, hasil nahan pangepungan pasukan Swédia nu lumangsung salila sabulan.
  • 1831Charles Darwin munggaran miang tunggang kapal laut HMS Beagle, nu mana manéhna bakal mimiti ngarumuskeun téori évolusina.
  • 1845Anéstési éter munggaran digunakeun pikeun nu ngalahirkeun ku Dr. Crawford Long di Jefferson, Georgia.
  • 1918 – Perlawanan Polandia Rohaka ngalawanan Jérman dimimitian.
  • 1922 – Kapal Induk Jepang Hōshō jadi kapal induk munggaran di dunia nu ngahaja dijieun.
  • 1929 – Sekjén Soviét Joseph Stalin maréntahkeun "panyitaan harta kaum kulaks (kaum patani makmur)".
  • 1939 – Lini 7,8 Mw  Erzincan ngendag-ngendag Turki ku Intensitas Merkalli maksimum XI (Ekstrim). Saheunteuna 32.700 jalam perlaya.
  • 1939 – Perang Usum Tiis: Finlandia nahan serangan Soviét dina Patempuran Kelja.
  • 1945The International Monetary Fund (IMF) diadegkeun ku pandantanganan papasinian ku 29 nagara.
  • 1949Walanda sacara resmi ngaku kana kamerdékaan Indonésia. Mungkas nu ngaranna Hindia Walanda sarta mimiti ngadegna Républik Indonésia Sarikat.
  • 1966The Cave of Swallows (Guha Teuleug), pangjero-jerona guha di dunya nu kungsi kanyahoan, kapanggih di Aquismón, San Luis Potosí, Méksiko.
  • 1979Uni Soviét nyerang Republik Démokratis Afghanistan. Nelasan Présidén Hafizullah Amin.
  • 1985 – Gerilyawan Palestina nelasan dalapan belas jalma dina hiji serangan ka targét-targét Israél di Bandara Roma, Italia jeung Wina, Austria.
  • 1996 – Pasukan Taliban ngarebut Landasan Bagram nu strategis nu madetkeun zona panyangga sabudeureun Kabul, Afghanistran.
  • 1997 – Pamingpin paramiliter Protéstan, Billy Wright, ditelasan di Irlandia Kalér, Inggris.
  • 2002 – Dua bom treuk nelasan 72 sarta nyideraan 200 jalma di Markas Pamaréntahan Chéchén pro-Moskow di Grozny, Chéchnya.
  • 2004 – Radiasi tina bituna magnetar (béntang neutron) SGR 1806-20 nepi ka Bumi. Hal ieu mangrupakeun kajadian di luar tata surya pangébréhna kungsi kanyahoan bisa kasaksian ti Bumi.
  • 2007 – Manten Perdana Menteri Pakistan Benazir Bhutto ditelasan dina hiji serangan di Rawalpindi, Pakistan.
  • 2008 – Operasi Cast Lead: Israél mesatkeun operasi serangan salila tilu minggu ka Gaza.

Nu Babar[édit | édit sumber]

  • 1571Johannes Kepler, astronom, ahll matématika Jérman (td. 1630)
  • 1822Louis Pasteur, élmuwan Perancis (td. 1895)
  • 1931Scotty Moore, gitaris Amérika (td. 2016)
  • 1948 – Gérard Depardieu, aktor Perancis
  • 1965 – Salman Khan, aktor India
  • 1966 – Eva LaRue, modél jeung artis Amérika
  • 1969 – Chyna, tukang gulat Amérika (td. 2006)
  • 1975 – Heather O'Rourke, artis Amérika (td. 1988)
  • 1975Nike Ardila, artis Indonésia (td. 1995)
  • 1979David Dunn, pamaén bola Inggris
  • 1993 – Olivia Cooke, artis Inggris

Nu Pupus[édit | édit sumber]

  • 1923 – Gustave Eiffel, arsiték Perancis, salah sahiji parancang Munara Eiffel (l. 1832)
  • 1972 – Lester B. Pearson, PM Kanada ka-14 (l. 1897)
  • 1979 – Hafizullah Amin, présidén Afghanistan kadua (;. 1929)
  • 1997 – Billy Wright, Pamingpin loyalis Irlandia Kalér (l. 1960)
  • 2007Benazir Bhutto, PM Pakistan ka-11 (l. 1953)
  • 2012 – Norman Schwarzkopf, Jr.,jéndral Amérika (l. 1934)

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png