Nike Ardila

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Nike Ardilla.jpg

Radén Nike Ratnadilla atawa anu biasa dipikawanoh minangka Nike Ardilla (gumelar di Bandung, Jawa Kulon, 27 Désémber 1975 – tilar dunya di Bandung, Jawa Kulon, 19 Maret 1995 dina umur 19 taun) nyaéta saurang penyanyi rock ti Bandung, Jawa Kulon Indonésia.[1] Manéhna maot alatan kacilakaan mobil di Bandung dina umur 19 dina popularitas nu keur naék, tapi nepi ka ayeuna ngaranna tetep kaceluk di Indonésia.[1] Manéhna dipikawanoh minangka "Legenda Ngora".[1] Nepi ka ayeuna, Nike Ardilla nyaéta musisi, penyanyi, béntang film, sarta modél pang suksésna dina sajarah industri di Indonésia.[1]

Penyanyi Pop nu Populér[édit | édit sumber]

Penyanyi pop Nike Ardilla nyaéta salah sahiji seniman anu populér kahiji di Indonésia nu gelar selebritina bisa dilarapkeun.[2] Manéhna saurang pamaén nu dipoles di panggung sarta ngamekarkeun karir nu luhur minangka artis dina sinétron melodrama romantis.[2] Kahirupan pribadina ngeusian lajur koran sarta majalah gosip nu populér.[2] Manéhna nyaéta saurang rumaja kasebut soméah.[2] Salah sahiji hits mimitina Honky Tonk Woman, lagu anu dijieun ku Mick Jagger.[2] Nike ogé nyaéta saurang pengagum Madonna sarta Marilyn Monroe.[2]

Karir[édit | édit sumber]

Nike Ardilla nyaéta saurang superstar, profilna aya dina majalah anu teu kaitung deui jumlahna.[2] Albeum "Bintang Kehidupan" mecenghul dina musim semi 1990, sarta judul tembangna nyaéta Instan Smash, balap ka posisi nu pangluhurna.[2] Albeum éta sorangan asup tangga lagu di nomer hiji sarta kajual leuwih ti 500.000 kopi saprak dirilis dina minggu kahiji, nyieun rékor anyar pikeun saurang artis awéwé.[2] Sataun sanggeus dirilis, Albeum Bintang Kehidupan geus ngajual leuwih ti dua juta eksemplar.[2] Kalayan 30 juta albeum kajual di sakumna dunya sarta acara-acara bergengsi jadi hiji-hijina artis di handapeun umur 15 anu ngajual albeum leuwih ti 2 juta kopi anu kungsi di Indonésia.[2] Leuwih ti artis solo séjénna, Nike Ardilla nyaéta kakuatan balikna Rock pop rumaja di ahir '80-an.[2] Nike Ardilla henteu ukur jadi saurang bentang.[2] manéhna geus loba ngajual tulisan-tulsanna, Nike ogé jadi puseur modél anu dituturkeun ku rumaja saumurna.[2] Sabot albeum debut nu dijudulan ku Nike "Seberkas Sinar" dirilis dina pertengahan 1989, asup tangga lagu di nomer hiji sarta tetep hits dina waktu sapuluh minggu.[2] Sanggeus léad single mana-mana mereda, albeum éta terus muter ti hits: Nomer hiji tunggal "Seberkas Sinar", balada Top 10 "Cinta Pertama", sarta Top 5 "Lagu Asmara".[2] Dina ahir 1989 Seberkas Sinar geus kajual sajuta kopi, sarta nuluykeun pikeun ngajual tilu juta leuwih alus di luhur éta.[2] Kasuksésanna micu lambak Lady Rocker ngora anu kaasup Anggun C Sasmi, Poppy Mercury, Inka Christie, sarta Mayang Sari.[2] Sanggeus kitu loba albeum nu dirilis kawas: Nyalakan Api 1991, 1992 Matahari ku, Biarkan Aku Mengalah 1993, Bairkan Cintamu berlalu 1994, Sandiwara Cinta 1995, jsb.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d (en) Biografi Nike Ardila (Dicutat tanggal 28 Oktober 2010)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r (en)Populer Pop (Dicutat tanggal 28 Oktober 2010)
Nulis.jpg