Majalah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Majalah

Majalah (Basa Inggris: magazine, periodical, glossies atawa serials) nyaéta pedaran anu dicitak ngagunakeun mangsi dina kertas, nu diterbitkeun berkala, misalna mingguan, dwimingguan, atawa bulanan.[1] Majalah ngandung rupa-rupa artikel dina subjek.[1] Majalah ogé mangrupa pedalan berkala nu eusina ngeunaan rupa-rupa liputan jurnalistik, pamadegan topik aktual anu pantes dipikanyaho ku nu maca,[2]. Nurutkeun waktu pedarna dibédakeun jadi majalah bulanan, tengah bulanan, mingguan, jsb. .Nurutkeun spésialisasi eusina dibédakeun jadi majalah warta, awewe, budak ngora, olahraga , sastra, élmu nu tangtu, jsb.[2]

Rupa-rupa majalah[édit | édit sumber]

  • Majalah barudak nu eusina husus ngeunaan budak leutik;[1]
  • Majalah gambar nu ngawengku kana réportase nu didasarkeun ku gambar hiji kajadian atawa karangan husus nu ngandung poto;[1]
  • Warta majalah berkala (mingguan) nu nyadiakeun warta ku gaya tulisan anu has dilengkepan ku foto jeung gambar;[1]
  • Pedaran budaya berkala nu eusina husus ngeunaan masalah budaya;[1]
  • Majalah dingding nu teu dirakit, tapi mangrupa lambaran nu ditapelkeun kana tembok (whiteboard, jeung sajabana);[1]
  • Hiburan terbitan berkala anu dieusian ku karangan hampang, carita pondok, carita gambar, jsb;[1]
  • Majalah ilmiah terbitan berkala ngeunaan widang kaelmuan jeung eusina husus ngeunaan hiji widang elmu(téhnik, kadokteran, jeung sajabana);[1]
  • Publikasi kaagamaan nu ngandung masalah utamana agama, atikan moral, jsb.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j (id)Pengertian Majalah (diakses 9 Juli 2015)
  2. a b (id)Majalah (diakses 9 Juli 2015)
Nulis.jpg