Warta

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Koran Salaku Media Warta

Warta nyaéta carita atawa katerangan kajadian atawa kajadian anu anyar kénéh[1]. Warta téh mangrupa laporan, karangan, atawa informasi ngeunaan hiji kajadian kiwari atawa aktual[2]. Hiji kajadian bisa disebut warta lamun geus disiarkeun, dilaporkeun atawa dibéwarakeun[2]. Warta dina média citak bisa ditempo dina koran, tabloid, atawa majalah[2].

Média warta[édit | édit sumber]

Média-média anu biasa nepikeun warta nyaéta[3].

  1. Media citak: koran, majalah, jeung sajabana. Media ieu saé pisan dipaké ku pamiarsa anu hayang nyaho kajadian sacara jéntré tur bisa didokméntasikeun liwat media cetak[3].
  2. Média éléktronik: televisi, radio, jeung sajabana. Media ieu pohara efektifna dina nyebarkeun warta, sabab loba masarakat anu teu resep maca jeung teu tiasa ningal sumber kajadian. Lamun siaran warta ngaliwatan média ieu, sok loba anu raresepeun, bisa nyokot conto "lamun urang asik ningali hiji program anu dipikaresep ujug-ujug dieureunkeun jeung di hadirkeun ngeunaan kajadian anu lumangsung di sabudeureun urang"[3].

Reference[édit | édit sumber]

  1. (id)Berita (diakses 9 Juli 2015)
  2. a b c (id)Pengertian Berita dan Unsur-unsur Berita
  3. a b c (id)Berita (diakses 9 Juli 2015)
Nulis.jpg