Laporan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Laporan nyaéta hiji wangun pikeun nepikeun warta, katerangan, béwara atawa pertanggungjawaban, boh lisan atawa dina tulisan ti bawahan ka atasan luyu jeung hubungan kalungguhan (authority) jeung tanggung jawab (responsibility) anu aya di antara maranéhanana.[rujukan?] Salah sahiji cara ngalaksanakeun komunikasi ti hiji pihak ka pihak séjén.[1]

Laporan mangrupa salah sahiji alat pikeun nepikeun informasi boh formal atawa informal.[1] Kintunan informasi ti patugas / pajabat nu tangtu ka patugas/pajabat nu tangtu dina hiji sistim administrasi.[1]

Anu Kudu Diperhatikeun[édit | édit sumber]

Hal hal anu perlu diperhatikeun dina nyusun laporan nyaéta :[2]

  1. Tangtukeun maksud jeung tujuan laporan.[2]
  2. Tangtukeun tempat jeung waktu kagiatan.[2]
  3. Alat dina prosés ngumpulkeun data (ngarékam patarosan jeung saterusna).[2]
  4. Ngayakeun survéy atawa kunjungan awal, misal: nanyakeun kasadiaan pihak anu bakal diwawancara.[2]
  5. Laporan kudu objektif jeung maké basa anu lugas.[2]

Fungsi[édit | édit sumber]

Salian salaku alat pikeun nepikeun informasi, laporan ogé boga fungsi séjénna :[2]

  • Keur pengtanggungjawaban.[2]
  • Bahan keur pamimpin pikeun nyieun kaputusan.[2]
  • Alat keur pamingpin pikeun ngalakonan pangawasan.[2]
  • Dokumén pikeun bahan ulikan keur anu merlukeun.[2]
  • Sumber pangalaman keur batur.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c (id)Pengertian dan Fungsi Laporan diakses 10 Juli 2015
  2. a b c d e f g h i j k l (id)Jenis dan Bentuk Laporan diakses 10 juli 2015


Nulis.jpg