Laporan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Anu Kudu Diperhatikeun[édit | édit sumber]

Hal hal anu perlu diperhatikeun dina nyusun laporan nyaéta :[1]

  1. Tangtukeun maksud jeung tujuan laporan.[1]
  2. Tangtukeun tempat jeung waktu kagiatan.[1]
  3. Alat dina prosés ngumpulkeun data (ngarékam patarosan jeung saterusna).[1]
  4. Ngayakeun survéy atawa kunjungan awal, misal: nanyakeun kasadiaan pihak anu bakal diwawancara.[1]
  5. Laporan kudu objektif jeung maké basa anu lugas.[1]

Fungsi[édit | édit sumber]

Salian salaku alat pikeun nepikeun informasi, laporan ogé boga fungsi séjénna :[1]

  • Keur pengtanggungjawaban.[1]
  • Alat keur pamingpin pikeun ngalakonan pangawasan.[1]
  • Dokumén pikeun bahan ulikan keur anu merlukeun.[1]
  • Sumber pangalaman keur batur.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k (id)Jenis dan Bentuk Laporan diakses 10 juli 2015


Nulis.jpg