Laporan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Laporan nyaéta alat komunikasi tinulis anu ngawengku hasil ngolah data, informasi, kacindekkan, jeung kamandang tina fakta-fakta anu geus ditalungtik saméméhna.[1] Kalungguhan laporan kacida pentingna, sabab bisa jadi dadasar keur ngararancang, niténan kagiatan anu geus dilaksanakeun, jeung nangtukeun hiji kaputusan.[1]

Anu Kudu Diperhatikeun[édit | édit sumber]

Hal hal anu perlu diperhatikeun dina nyusun laporan nyaéta :[2]

  1. Tangtukeun maksud jeung tujuan laporan.[2]
  2. Tangtukeun tempat jeung waktu kagiatan.[2]
  3. Alat dina prosés ngumpulkeun data (ngarékam patarosan jeung saterusna).[2]
  4. Ngayakeun survéy atawa kunjungan awal, misal: nanyakeun kasadiaan pihak anu bakal diwawancara.[2]
  5. Laporan kudu objektif jeung maké basa anu mernah.[2]

Fungsi[édit | édit sumber]

Salian salaku alat pikeun nepikeun informasi, laporan ogé boga fungsi séjénna :[2]

  • Keur pengtanggungjawaban.[2]
  • Alat keur pamingpin ngalakonan fungsi pangawasan.[2]
  • Dokumén pikeun bahan ulikan keur anu merlukeun.[2]
  • Sumber pangalaman keur batur.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b S.E, Ida Nuraida. Manajemen Administrasi Perkantoran (dalam Indonesian). Kanisius. ISBN 9789792120158. 
  2. a b c d e f g h i j k (id)Jenis dan Bentuk Laporan diakses 10 juli 2015