Fakta

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Fakta, facta (jamak), sedengken wangun tunggalna nya éta factum, factus, facere, anu hartina berbuat.[1] Sacara umum, sagala nu katangkep ku indra atawa sagala anu dianggap salaku kanyataan.[1] Dina panalungtikan kualitatif, nyaéta fakta dibédakeun jeung data, hiji wangun hasil panalungtikan, sacara numerik ogé kategorisasi.[1] Fakta nya éta kajadian anu geus boga ciri has, data nu geus ditapsirkeun salaku pakta sosial ogé kultural.[1] Jadi, dina panalungtikan kualitatif (Kerlinger, 2002: 217) nu dianalisis nyaéta pakta na lain datana. [1] Sajaba ti éta, datana hésé di pikaharti ku sabab masih mangrupa papisah.[1] Intina, métode kualitatif mah ganalisis fakta, sedengkeun kuantitatif nganalisis data (tunggal, datum).[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia (2000 Istilah, Biografi, Karya Teori Sastra). Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437.