Fakta

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Fakta, facta (jamak), sedengken wangun tunggalna nya éta factum,factus, facere, hartina berbuat.[1] Sacara umum sagala nu katangkep ku indra atanapi sagala anu dianggap salaku kanyataan. Dina panalungtikan kualitatif, fakta di beda keun jeung data, hiji wangun hasil panalungtikan, sacara numerik ogé kategorisasi. Fakta nya éta kajadian anu tos gaduh cicirén khas, data nu tos di tafsirkeun, salaku fakta sosial ogé kultural. Jadi, dina panalungtikan kualitatif (Kerlinger, 2002: 217) nu di analisis nya éta fakta na sanés data na. Salian ti éta data hésé di pikaharti ku sabab masih mangrupa hijian nu papisah. Intina, metode kualitatif nganalisis fakta, sedengkeun kuantitatif nganalisis data (tunggal, datum).

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia (2000 Istilah, Biografi, Karya Teori Sastra). Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437.