Penyanyi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Opat awéwé hamil nyanyi.

Penyanyi nyaéta jalma anu ngagunakeun sora anu sareng lagu anu dipirig ku musik atanapi henteu.

Disada[édit | édit sumber]

Sora panyanyi diatur ku jinis nyaéta saperti kieu:

  • Sora lalaki
* Tenor, sora lalaki paling luhur.
* Baritone, sora tengah lalaki.
* Bass, sora lalaki paling handap.
  • Sora awéwé
* Soprano, sora awéwé pangluhurna.
* Mezzo-soprano, sora awéwé tengah.
* Contralto, sora awéwé panghandapna. Istilah sanésna nyaéta alto kanggo musik paduan suara.
Nulis.jpg