Marilyn Monroe

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Norma Jéane Mortenson atawa anu kasohor Marilyn Monroe (1 Juni 1926 - 5 Agustus 1962) nyaéta artis, penyanyi, katut modél asal Amerika Serikat anu lahir di Los Angeles, Kalifornia[1][2]. Marilyn mulai dipikawanoh dina widang sen9i peran ngaliwatan tokoh Pola Debevoise dina pilem How To Marry a Millionaire (1953)[1]. Norma ngaganti ngaranna jadi Marilyn Monroe dina 23 Pébruari 1956 ngaliwatan pengesahan pengadilan Amérika[1].

Wanoja anu kasohor jadi modél majalah Playboy ieu pernah nikah jeung buruh pabrik anu ogé tentara dina Perang Dunya ka-II, James Doughert (19 Juni 1942 - 13 Séptémber 1946), tuluy nikah jeung Joe DiMaggio, atlit baseball tanggal 14 Januari 1954 tapi cerai tanggal 27 Oktober 1954[1][2]. Terahir, Marilyn nikah jeung Arthur Miller tanggal 29 Juni 1956, tuluy cerai dina 21 Januari 1961[1][2]. Tanggal 5 Agustus 1962 Marilyn kapanggih geus maot ku pembantu di Imahna, aya dugaan, Marilyn maot alatan loba teuing nginum ubar saré (overdosis)[1][2].

Pilem[édit | édit sumber]

Salila hirupna, Marilyn Monroe geus jadi artis dina sababaraha pilem, di antarana: 1962 Something's Got To Give, 1961 The Misfits, 1960 Let's maké Love, 1959 Some Like It Hot, 1957 The Prince And The Showgirl, 1956 Bus Stop, 1955 The Seven Yéar Itch, 1954 - There's No Business Like Show Business, 1954 - River Of No Return, 1953 - How To Marry A Millionaire, 1953 - Gentlemen Prefer Blondes, 1953 - Niagara, 1952 - O. Henry's Full House, 1952 - Monkey Business, 1952 - Don't Bother To Knock, 1952 - We're Not Married!, 1952 - Clash By Night, 1951 - Let's maké It Legal, 1951 - Love Nest, 1951 - As Young As You Feel, 1951 - Home Town Story, 1950 - Right Cross, 1950 - All About Eve, 1950 - The Fireball, 1950 - The Asphalt Jungle, 1950 - A Ticket To Tomahawk, 1949 - Love Happy, 1948 - Ladies Of The Chorus, 1948 - Scudda Hoo! Scudda Hay!, jeung 1947 - Dangerous Yéars[1][2].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Profil Marilyn Monroe-kapanlagi.com (diaksés tanggal 27 Nopémber 2011)
  2. a b c d e (en)Bio-trivia-Marilyn Monroe - imdb.com (diaksés tanggal 26 Nopémber 2011)


Nulis.jpg