21 Januari

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Tempo oge: Kalénder kajadian

21 Januari nyaéta poé ka-21 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 344 poé (345 dina taun kabisat).

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1720Swédia jeung Prusia néken Perjangjian Stockholm, ngaréngsékeun perang antara maranéhna.
  • 1774Abdul Hamid I manjing Sultan di Kasultanan Utsmaniyah ogé minangka Khalifah Islam.
  • 1789 – Novel munggaran Amérika, The Power of Sympathy or the Triumph of Nature Founded in Truth ku William Hill Brown, dicitak di Boston.
  • 1793Louis XVI, raja pamungkas Perancis, diéksékusi ku guillotine pikeun alesan panghianatan.
  • 1911 – Balap mobil nu kahiji Monte Carlo, Monaco, lumangsung.
  • 1915 – Organisasi kamanusaan Kiwanis International diadegkeun di Detroit.
  • 1919 – Parlemén révolusioner Irlandia diadegkeun sarta nyatakeun kamerdékaan Républik Irlandia. Patelak munggaran dina Perang Kamerdékaan Irlandia lumangsung sabadana.
  • 1925Albania nyatakeun dirina minangka hiji républik.
  • 1954Kapal selam tanaga nuklir munggaran, USS Nautilus, dipedalkeun di Groton, Connecticut ku Mamie Eisenhower, ibu nagara Amérika Sarikat.
  • 1960 – Pasawat Lockhead Constellation, Avianca Pangapungan 671 murag di Montego Bay, Bandara Jamaika, nelasan 31 jalma.
  • 1960 – Tambang batu bara di Holly Country, Afrika Kidul, rubuh, nelasan 435 panambang.
  • 1968Perang Viétnam: Patempuran Khe Sanh: Salah sahiji patempuran anu paling diwartakeun jeung kontrovérsi, lumangsung.
  • 1968 – Hiji pasawat pangebom B-52 murag di deukeut Markas Udara Thule, ngajaraman wilayah éta sabada babawaan nuklirna bahé. Hiji tina opat bom nu dibawana semet ka réngséna operasi pangberesihan tetep teu katimu.
  • 1971 – Statsiun transmisi Emley Moor, pangjangkungna adegan di Karajaan Inggris, mimita nyebarkeun siaran UHF.
  • 1976 – Layanan komérsil Concorde di mimitian ku trayék London-Bahrain jeung Paris-Rio.
  • 1980 – Pasawat Iran Air 291, Boeing 727, murag di Pagunungan Alborz nalika ngadeukeutan ka Bandara Internasional Mehrabad di Téhéran, Iran, nelasan 128 jalma.
  • 1981 – Produksi mobil sepor DeLorean dimimitian di Dunmurry, Irlandia Kalér, Karajaan Inggris.
  • 1985 – Pasawat Galaxy Airlines 203 murag di deukeut Bandara Internasional Reno–Tahoe di Reno, Nevada, nelasan 170 jalma.
  • 1999 – Panjaga Basisir AS nangkep hiji kapal nu pinuh ku 4.300 kg kokaine.
  • 2000 – Sanggeus Kongrés Ékuador ditempatan ku organisasi-organisasi pribumi, Kol. Lucio Gutiérrez, Carlos Solorzano jeung Antonio Vargas ngaléngsérkeun Présidén Jamil Mahuad. Gutierrez tuluy digantikeun ku Jéndral Carlos Mendoza, nu tuluy mundur sarta ngijinkeun Wakil Présidén Gustavo Noboa pikeun ngagantikeun Mahuad.
  • 2003 – Lini 7,6 Mw narajang Nagara Bagéan Kolima, Méksiko, nelasan 29 jalma sarta ngabalukarkeun kurang leuwih ti 10.000 leungiteun imahna.
  • 2009 – Israél mundur ti Jalur Gaza, sacara rasmi ngaréngsékeun perang tilu minggu ngalawan Hamas. Najan kitu, témbakan sporadis masih tuluy lumangsung dina minggu-minggu kahareupna.
  • 2011 – Démonstrasi anti pamaréntah lumangsung di Tirana, Albania. Lima jalma nemasing pati alatan témbakan nu disangka ditémbakkeun ku pulisi nu ngajaga kantor perdana menteri. Tepi ka kiwari taya nu tanggung jawab kana rajapati éta.
  • 2017 – Leuwih ti 400 kota di sakuliah Amérika jeung ti 160 nagara di dunya ilibiung dina pawéi kaum awéwé nu teu panuju kana kapilihna Donald Trump minangka présidén, dina poé kahiji manéhna nyepeng jabatan.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png