10 Januari

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Tempo oge: Kalénder kajadian

10 Januari nyaéta poé ka-10 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 355 poé (356 dina taun kabisat)

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1870 – John D. Rockefeller ngadegkeun Standard Oil di Amérika.
  • 1916Perang Dunia I: Dina patempuran Erzurum, Rusia ngéléhkeun Karajaan Ustmani.
  • 1920Perjangjian Versailles mimiti éféktif, sacara résmi ngaréngsékeun Perang Dunia I.
  • 1929 – Komik Tintin munggaran medal dina hiji majalah Bélgia di Perancis.
  • 1946Majelis Umum PBB nu munggaran di buka di London. Lima puluh hiji nagara jadi wawakil.
  • 1954 – Pasawat BOAC 781, de Havilland DH.106 Comet 1, ngabeledug jeung murag ka Laut Tyrrhenian, nelasan 35 jalma.
  • 1966 – Déklarasi Tashkent, hiji pasini daméy antara India jeung Pakistan nu ditanda tangan pikeun mungkas Perang India - Pakistan 1965.
  • 1972 – Syéh Mujibur Rahman mulang ka nagara Bangladesh nu anyar merdéka pikeun jadi présidén, sabada dibui salila salapan bulan di Pakistan.
  • 1985 – Daniel Ortega ti Sandinista jadi présidén di Nikaragua sarta sumpah bakal ngarubah nagarana jadi nagara sosialis sarta biluk ka Uni Soviét jeung Kuba.
  • 1990 – Time Warner diadegkeun ku ngagabungna Time Inc. jeung Warner Communications. Kaituna jadi Warner Media.
  • 2007 – Hiji serangan umum ku oposisi jeung sarikat dagang dimimitian di Guinea minangka hiji usaha pikeun ngarugrugkeun Présidén Lansana Conté.
  • 2012 – Hiji pangeboman di Agensi Khyber, Pakistan, nelasah saheunteuna 30 jalma jeung 78 lianna taratu. Pangeusi lokal curiga ka pamingpin suku lokal, Mangal Bagh minangka palakuna.
  • 2013 – Leuwih ti 100 jalma palastra sarta 270 cidera alatan sababaraha bom di Pakistan. Lashkar-e-Jhangvi, hiji militan sunni ngaku tanggung jawab kana kajadian éta.

Nu Babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png