Carolus Linnaeus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Carl Linnaeus (Carl von Linné)
Carolus Linnaeus taun 1775, lukisan oleh Alexander Roslin
Carolus Linnaeus taun 1775, lukisan oleh Alexander Roslin
Lahir 23 Méi 1707
Råshult, Paroki Stenbrohult (sekarang dalam Kotamadya Älmhult), Swedia
Tilar 10 Januari 1778 (yuswa 70)
Hammarby (estate), Paroki Danmark (diluar Uppsala), Swedia
Tempat nganjrek Swedia
Kabangsaan Swedia
Widang Botani
Biologi
Zoologi
Alma mater Universitas Lund
Universitas Uppsala
Universitas Harderwijk
Mahasiswa ternama Peter Ascanius
Dipikawanoh lantaran Taksonomi
Ekologi
Botani
Singgetan panulis (botani) L.
Tanda tangan
Tanda tangan Carl v. Linné
Catatan

Linne CoA.jpg
Lambang Carl von Linné.

Carolus Linnaeus atawa Carl (von) Linné (gumelar di Älmhult, 23 Méi 1707 – tilar dunya di Uppsala, 10 Januari 1778 dina umur 70 taun) nyaéta saurang élmuwan Swédia anu netepkeun dasar tata ngaran biologi. Anjeunna dipikawanoh minangka "bapa taksonomi modérn" jeung ogé mangrupa salah saurang bapa ékologi modérn.

Linnaeus téh mangrupa ahli botani anu pangdipikahormat dina mangsana, sarta anjeunna kawentar lantaran kamampuh basana. Salian jadi ahli botani, Linnaeus ogé ahli dina widang zoologi jeung saurang dokter.


Nulis.jpg