Botani

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pinguicula grandiflora
The traditional tools of a botanist.

Botani nyaéta panalungtikan ilmiah ngeunaan kahirupan tutuwuhan. Minangka cabang biologi, botani disebut oge minangka élmu tutuwuhan atawa biologi tutuwuhan. Botani ngawengku ambahan nu lega dina widang disiplin élmu nu ngalakukeun panalungtikan ngeunaan struktur, tuwuhna, réproduksi, métabolisme, kamekaran, panyakit, ékologi, jeung évolusi tutuwuhan

Widang jeung pentingna Botani[édit | édit sumber]

Saperti wangun kahirupan séjénna dina biologi, kahirupan tutuwuhan bisa ditalungtik tina jihat anu béda, ti kalungguhan molékular, génetik jeung biokimia ngaliwatan organél, sél, jaringan, anggota badan, individu, populasi tutuwuhan, jeung komunitas tutuwuhan. Dina masing-masing kalungguhan ieu, para ahli botani pakutet jeung papasingan (klasifikasi) (taksonomi), struktur (anatomi), atawa fungsi (fisiologi) kahirupan tutuwuhan.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Crantz's Classis cruciformium..., 1769

Rujukan[édit | édit sumber]

Bahan bacaan satuluyna[édit | édit sumber]

Buku élmu alam ngeunaan botani[édit | édit sumber]

Buku akademik jeung buku ilmiah ngeunaan botani[édit | édit sumber]

Tumbu ka luar[édit | édit sumber]

Citakan:Buku