Uppsala

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Uppsala
Lambang Uppsala
Lambang
NagaraSwédia
PropinsiUppland
CountyCounty Uppsala
MunisipalitasMunisipalitas Uppsala
Lega
 • Kota48,79 km2 (1,884 sq mi)
Luhurna
15 m (49 ft)
Pangeusi
 (31 Désémber 2010)[1]
 • Kota140.454
 • Kapadetan29/km2 (75/sq mi)
 • Métro
187.541
DémonimUppsalabo, uppsaliensare
Zona wanciUTC+1 (CET)
 • Usum Panas (DST)UTC+2 (CEST)
Kode pos
75x xxx
Kode wewengkon+46(0) 18
Ramatlokawww.uppsala.se

Uppsala (dikedalkeun [ˈɵpːˈsɑːla] ( dangukeun); éjahan heubeulna Upsala) nyaéta ibu kota County Uppsala tur mangrupa kota kaopat panggedéna di Swéden, sanggeus Stockholm, Gothenburg katut Malmö. Baga 140,454 pangeusi taun 2010.[1]

Perenahna 71 km (44 mi) béh kaléreun ibu kota Stockholm, mangrupa tempat Munisipalitas Uppsala. Ti taun 1164, Uppsala geus jadi puseur kagaréjaan di Swédia, jadi tempat Uskup Ageung Garéja di Swédia. Ngadeg taun 1477, Universitas Uppsala mangrupa puseur atikan luhur pangkolotna di Skandinavia.

Sajarah[édit | édit sumber]

Peta Uppsala ti taun 1770
Uppsala dina abad ka-18

Urang asli nu kasohor[édit | édit sumber]

Lian ti éta, Arrhenius, Bergman, Blix, Carlsson, Celsius, Dymott, Erikssons, Hallman, Klum, Laurell, Liljeforses, Parkman, Rosling, Stolt, Dave Lepard, Thörnqvist katut Törnqvist babar di Uppsala.

Rujukan[édit | édit sumber]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Bacaan satuluyna[édit | édit sumber]

Tutumbu luar[édit | édit sumber]

Citakan:EB9 Poster

Citakan:Localities in Uppsala Municipality Citakan:Uppsala County Citakan:Swedish Seats Citakan:30 most populous cities of Sweden Citakan:50 most populous urban settlements of Scandinavia