27 Oktober

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

27 Oktober nyaéta poé ka-300 dina sataun

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1553 – Dianggap bed'ah, Michael Servetus, élmuwan Renaisans Spanyol, dibeuleum di saluareun Jenewa.
  • 1904 – Rél karéta sahandapeun taneuh nu munggaran dibuka di Kota New York.
  • 1924 – Républik Sosialis Soviét Uzbek diadegkeun di sajeroeun Uni Soviét.
  • 1958 – Iskandar Mirza, présidén Pakistan munggaran, dipaksa léngsér ku Jendral Ayub Khan nu ditunjuk minangka pangnanjeur kaayaan darurat ku Mirza 20 poé saméméhna.
  • 1962 – Mayor Rudolf Anderson ti Amérika Sarikat jadi hiji-hijina korban jalma sacara langsung dina kajadian Krisis Misil Kuba, nalika pasawatna, U2, ditembak nepi ka murag ku misil darat udara Soviét.
  • 1962 – Ku nolak nyatujuan nembakeun torpédo nuklir ka kapal perang AS, Vasily Arkhipov geus nyegah perang nuklir.
  • 1971Répunlik Demokratik Kongo ganti ngaran jadi Zaire.
  • 1979Santa Vincent jeung Grenadins meunang kamerdékaan ti Inggris Raya.
  • 1991Turkmenistan merdéka ti Uni Soviét.
  • 2014Inggris mungkasan Operasi Herrick nu geus lumangsung 12 taun opat bulan tujuh poé ku cara narik pasukanna ti Afghanistan.
  • 2017 – Katalan nyatakeun merdéka ti Spanyol.
  • 2018 – Saurang panémbak tétémbakan di sinagog Pittsburgh, nelasan sawelas jalma sarta natuan genep jalma, kaasup opat patugas pulisi.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré /poé pangingeut-ngingeut[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png