24 Oktober

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

24 Oktober nyaéta poé ka-297 dina sataun (ka-298 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 68 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1902 – Gunung Api Santa Maria Guatemala bitu, minangka gunung bitu panggédéna katilu dina abad 20.
  • 1926 – Pintonan panungtungan Harry Houdini di Téater Garrick di Detroit.
  • 1945Piagem PBB nu ditéken tanggal 26 Juni 1945, mimiti éféktif.
  • 1949 – Batu kahiji pangwangunan Markas PBB digolerkeun di Kota New York.
  • 1956Soviét nyerang Hongaria pikeun nanjeurkeun deui Imre Nagy minangka pérdana menteri nalika Révolusi Hongaria.
  • 1964 – Rhodesia Kalér merdéka ti Inggris Raya sarta jadi Zambia.
  • 1986 – Nezar Hindawi divonis 45 taun panjara, panglila-lilana hukuman nu kungsi diputuskeun ku pangadilan Inggris, alatan nyoba ngabom pasawat El Al di Bandara Heathrow.
  • 2002 – Pulisi AS nyerek John Allen Muhammad jeungLee Boyd Malvo, nungkas serangan Beltway sniper di wewengkon Washington, D.C.
  • 2003 – Concorde ngapungkeun kapal panungtungan kalina.
  • 2005 – Badéy Wilma narajang Florida, korban langsung 35 jalma, teu langsung 26 jalma, ditambah karugian materi $20,6 juta.
  • 2016 – Kapal paniténan Perancis murag di Malta nalika leupas landas di Malta, kabéh lima panumpangna maraot.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

  • Poé Pasarikatan Bangsa-Bangsa
  • Poé Pamekaran Informasi Dunia
  • Poé Polio Sadunya

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png